Krõbedad vahvlid

Esileht / Määramata / Krõbedad vahvlid

Koolivaheaeg kestab. Lastele on vaja leida mingit mõtestatud tegevust. Seetõttu on meil välja kujunenud nii, et koolivaheaeg on see aeg, kus teeme koos suuremate lastega vahvleid ja pizzat ja isetehtud pastat ja…. lühidalt kõike, mida meeldib lastele ise teha ja mida nad ka lõpuks hea meelega ära söövad.

Vahvlite küpsetamine on üks neist tegevustest, mis puhtalt laste vastutusalas. Kusjuures pean iga kord valvama, et mõni päris vahvel ka alles jääks – suurem osa süüakse ära küpsetamise käigus pooltoorena (nii, et lased korra vahvliraua kinni ja siis võtad sellise kaltsutaolise pannkoogilise välja. Tegelikult mulle lapsena ka meeldisid vahvlid kõige rohkem just nii. Järelikult geneetiline värk).
Mõned vahvlid õnnestus siiski valmis kujul ka saada ja sinna sisse sobib loomulikult kõige paremini isetehtud sõstrajäätis šokolaaditükkidega (retsepti leiad SIIT).
Vahvlitaina jaoks on vaja:
ca 100 grammi pehmet toasooja võid
1 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl jahu
ca 1 dl leiget vett
(võid lisada ka kas riivitud sidrunikoort, kookoshelbeid, šokolaadihelbeid, kaneeli jne).
Tegevuskäik: vahusta või suhkruga, lisa munad. Sõelu muna-võisegu sisse vaheldumisi jahu ja kalla vesi. Jälgi, et jahuklompe ei teki. Sega tainas ühtlaseks, soovi korral lisa siis erinevaid lisandeid.
Küpseta vahvliküpsetajas vahvlid ja keera need kiirelt peale vahvliraudade vahelt väljavõtmist rulli. Kuna tegemist on krõbedate vahvlitega, siis tõmbab tainas üsna kiiresti kõvaks ja keeramisel läheb katki.
Maiusta niisama või jäätisega 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.