Roheline tšatni 2

Esileht / Määramata / Roheline tšatni 2

Kipub ikka olema nii, et leides midagi vaimustumisväärset, sunnib see pöörduma ikka samale rajale tagasi.

Sinna kategooriasse paigutub hetkel ka minu järjekordne katsetus ürdise tšatni valdkonnast. Mõned päevad tagasi sattusin vaimustusse afgaanipärasest koriandri-mündi tšatnist. Nüüd leidsin paljukiidetud Camellia Panjabi India karride raamatust sarnase tšatni retsepti, millele lisatud veidi vähem hapet ning samas toodud lisaks veel tšilli terav maitse. Ei suutnud vastu panna kiusatusele see ära proovida. Ja kuigi pilti vaadates võib tunduda, et tegemist on püreeritud muruga, siis minu sõna selle peale, et tegemist on erakordselt mõnusa kastmega, mis sobib ideaalselt tugevamate lihadega (grillihooaeg ju kohe käes)
Tšatni ehk inglispäraselt chutney tähendab muide india algupäras lakkuma “chat-na”, mis viitab toidu maitsvusele (taldriku lakkumine). Tšatnile on iseloomulik hapukas maitse. Külmkapis säilib ta paar päeva.
Rohelise tšatni jaoks läheb vaja:
1 klaas mündilehti
1 klaas koriandrilehti
1 või 2 rohelist tšillit (mina asendasin punasega, kuna rohelist ei olnud saada)
pool väikest sibulat
1/4 tl vürtsköömnepulbrit
1/2 tl soola
1 tl suhkrut
2 spl laimi- või sidrunimahla
Püreesta kõik koostisained v.a. sidruni- või laimimahl, mis lisa alles valmis püreele.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.