Salatihooaeg

Esileht / Määramata / Salatihooaeg

Ühe korraliku suvise grillimise juurde käib kindlasti salat.

Salatiained hetkel kõik otsapidi mullas jõudu ja rammu kogumas. Varsti piisab sellest, et korviga kasvuhoones või peenarde vahel (või ka turul) jalutamas käia ja vitamiinidest pakatavad koostisosad salatisse ongi olemas. Kasuta ainult oma fantaasiat nende kombineerimisel.
Seetõttu ei hakkagi iga veidi erineva koostisega salatit siia kohe üles riputama, vaid panen kirja hoopis ühe lihtsa, kuid äärmiselt lollikindla salatikastme. Maitsev lõpptulemus on garanteeritud.
Salatikaste valem on järgmine:
1 osa (valge veini) äädikat (võid asendada ka sidrunimahlaga)
3 osa oliiviõli
1 tl Dijoni sinepit (see teraline sinep siis)
1 hästi peeneks hakitud šalottsibul
soola
pipart
Lisaks võid veel juurde panna mett (annab väga mõnusa magusa nüansi lisaks). Kui tahad küüslaugust maitset, siis purusta üks küüslauguküüs salatikase sisse või pane mõneks tunniks pooleks lõigatud küüslauguküüs kastesse ja tõsta enne salatile valamist välja. Viimati kirjeldatud meetod annab õrnema delikaatse küüslauguse maitse.
Tegevuskäik: pane sool, pipar, sinep ja sibul kaussi. Sega äädikaga läbi ja nirista vähehaaval juurde oliiviõli.
Nii lihtne see ongi.
Pildil olevas salatis on beebispinati- ja salatilehed, kirsstomatid, värkse kurk ja redis ning noored koorega keedetud kartulid.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.