Veidi rummised sidrunimuffinid moonikattega

Esileht / Määramata / Veidi rummised sidrunimuffinid moonikattega

Maitsetrio sidrun-rumm-moon õigustas ennast igati SELLES kohupiimakoogis. Seetõttu tekkis mõte katsetada sama kooslust ka keeksilise olemisega tainas. Tegin seekord muffineid, kuid sama retsepti järgi võib ka keeksivormis suurema keeksi valmis teha.


Maitse on nauditavalt sidrunine, millele annab oma lisaaktsendi rummiessents. Hapukas-moonine kate on kui kirss tordil!
Taina jaoks läheb vaja:
100 grammi pehmet võid
3 dl suhkrut
1 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
1 väike pudel Ruf-i rummiessentsi
100 grammi hapukoort
3,5 dl jahu
3 muna
2 tl küpsetuspulbrit
Katte jaoks:
Paar spl sidrunimahla
3-4 spl tuhksuhkrut
veidi mooniseemneid


Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, riivitud sidrunikoor- ja pressitud mahl (jäta veidi mahla ja koort katte jaoks), rummiessents ja hapukoor. Sega kõik ühtlaseks ning lisa jahuga segatud küpsetuspulber. Kalla tainas kas keeksivormi või muffinivormidesse ning küpseta 190 kraadi juures ca 30-40 minutit (võid kasutada pöördõhku, tainas kerkib paremini). Küpsust hinda tikuga kontrollides, kui tiku külge enam tainast ei jää, siis on ka seest küps. Kui kipub pealt liialt pruunistuma ja tikk jääb veel tainaseks, alanda kuumust ja võid muffinid/keeksi katta pealt fooliumiga. Küpsemisaeg on alati hinnanguline, kuna ahjud on erinevad.
Võta küpsed muffinid/keeks välja.
Katte jaoks seda sidrunimahl tuhksuhruga ning lisa mooniseemned. Pane lusikaga glasuur muffinite või keeksi peale, lisa näpuotsaga riivitud sidrunikoort ning lase kõigel sellel veidi jahtuda.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.