Šokolaadimousse tahhiiniga

Esileht / Määramata / Šokolaadimousse tahhiiniga

Esmalt tuleb alustada sellest, et juba mõnda aega käin imetlemas SEDA imearmast blogi. Võluv oma piltidega ja meeleoludega. Toidupiltide esteetika on midagi, millest naljalt ei väsi.
Kuna juba mõnda aega olen takerdunud tahhiini ehk eesti keeles seesamiseemne pasta võrku (kes vähegi võimalik, proovige ära, väga intensiivselt sügava pähklise-õlise maitsega mõnus võie vahemeremaade köögist), siis äratas seal blogis tähelepanu üks tumeda šokolaadi ja tahhiiniga tehtud magustoit. Tundus ahvatlev isegi minusugusele kehvale magusasõbrale (minu maiustamine on tavaliselt 1 tk tumedat šokolaadi päeva jooksul ja sellest täitsa piisab).

Ei pidanud pettuma, maitses nii suurtele kui väikestele. Mulle ka. Tahhiini annab tumedale šokolaadile veel lisaks sügavust oma pähklise maitsega. Mõnus!

Vaja läheb:
70-100 gr tumedat šokolaadi (vähemalt 70%-lise kakao sisaldusega)
paar supilusikatäit tahhiini pastat (võib asendada ka maapähklivõiga, mida on laialdasemalt saada)
2 muna
paar supilusikatäit muscovado suhkrut
1 spl tärklist
1/2 tl soola
Sulata šokolaad koos tahhiiniga veevannis. Klopi munad suhkruga ja soolaga vahule. Ühenda sulanud šokolaad ja munavaht. Sõelu sisse tärklis ja sega vaikselt läbi alt ülesse tõstes kuni tärklis on muu massiga segunenud.

Määri võiga 3-4 väikest kohvitassi, kalla saadud segu sinna sisse ja küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 10-12 minutit.
Kui tahad vedela sisuga magustoitu, siis pigem vähem. Meie oma oli ahjus 8 minutit ja just see vedel sisu oli eriti mõnus.
NB! Maiustades hoia fotograafid eemal. Vedel šokolaadine sisu on küll ülimaitsev, kuid parajalt kleepuv. Mõnda aega võib naeratus olla lihtsalt üsna ehmatavalt musta-valgekirju 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.