Metsaseene stroganoff

Esileht / Määramata / Metsaseene stroganoff

See seeneroog sai tegelikult alguse sellest, et koeraga jalutades leidsin paar armsat puravikupoega. Kuna nendest jäi veidi vähest, et perele seenestroganoffi teha, vudisin turule, kust oli keegi paraku kõik müügil olnud puravikud just enne mind kokku ostnud.


Mis seal ikka, kukeseeni oli samas turul kuhjaga ja nii saigi seekord metsaseene stroganoff päris tugevalt kukeseente poole kaldu. Muidu on ta väga-väga maitsev just puravikega. Nii et kel puravikke käepärast, siis eelistage ikka neid!
Tegemist on mahedamaitselise koorese seeneroaga, mida sobib süüa nii keedetud värskete kartulitega või siis krõbedaks röstitud saiaviilule kuhjates.
Mõnusa maitsenüansi annab seentele hautamise ajal lisatud törts sherry´t ja puneme (annab ikka harjuda selle keelereegliga, aga maitseürt pune ehk oregano käändub just täpselt nii) ürdine mahe maitse.
Vaja läheb:
1 keskmise suurusega sibul, hakitud
1-2 hästi peeneks hakitud küüslauguküünt
ca 500 gr metsaseeni, mida saab kupatamata pannile panna
oreganot ehk punet
paar supilusikatäit köögikoort (selle puudumisel vahukoort või ka hapukoort)
võid (ca 50 grammi)
sherry’t või valget veini
soola, pipart
Itaalia tüüpi krõbedakoorelist ahjusaia


Prae keskmisel kuumusel pannil läbi sibul ja küüslauk, kuni need on klaasjad ja pehmenenud. Võta praetud sibul-küüslauk pannilt ja aseta kõrvale. Samale pannile kalla puhastatud ja tükeldatud seened ning korralik noaotsatäis võid. Hauta, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud. Kalla sibula-küüslaugusegu pannile seentele lisaks, lisa korralik sorts sherry’t või valget veini, lase korra kuumus läbi, et alkohol aurustuks. Sega juurde värske pune ja köögikoor (kui köögikoort ei õnnestu saada, siis paar lusikatäit vahukoort või hapukoort ning lase pannil koor kaaneta kuumutades parasjagu selliseks, et ei oleks vedel mass, vaid kreemine-koorene kaste ümber seente).
Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri värskelt röstitud saial ja puista peale veel värsket punet.

Inspiratsioon on pärit paari aasta tagusest ajakirjast Olive

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.