Tagurpidi pirni-ingveri kook

Esileht / Määramata / Tagurpidi pirni-ingveri kook

Suvi oma küllusliku marjasaagiga on põhjustanud ikalduse minu koogiteemas. Endalegi üllatuseks, tuleb tunnistada. Praegusel hooajal võiks ju lausa iga päev postitada erinevaid mustika-vaarika-sõstra-põldmarja-toorjuustu-kohupiima-mis-iganes koogiretsepte.
Selle asemel sööme ise ja pakume külalistele pigem ahjumarju valge šokolaadiga ehk Gino´t (selle hooaja kindel lemmik) ja koogitegu on täitsa tagaplaanil.

Mõni päev tagasi murdsime needuse 🙂
Olin koju toonud mõned pirnid ja tekkis idee neist midagi põnevat teha. Silma hakkas mõne aasta tagusest Olive ajakirjast ingveriga pirnikoogiretsept ja tegin selle ära.
Kui muidu ei ole ma väga keeksiliste sõber, siis ingveri mõnusalt krapsakas olemus, fariinisuhkru karamelline maitse ja pirni mahlasus tundusid retseptis intrigeerivana ja tuleb tunnistada, et läbiproovituna moodustasid tõepoolest kokku vägagi nauditava koosluse.


Kuna kapis oli ka veel karbitäis värskelt korjatud mustsõstraid, said ka need koogile lisatud, kuid tegelikult võib vabalt ilma sõstralisandita ka hakkama saada.
Taina jaoks läheb vaja:
1 muna
150 ml piima
100 gr võid
1 dl gr fariinisuhkrut
1 dl tumeda suhkru siirupit (võid asendada ka topeltkoguse fariinisuhkruga)
pöidlasuurune jupp peeneks hakitud ingverit
200 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 pirni
1 tl jahvatatud ingverit
tuhksuhrut
võid vormi määrimiseks
paar peotäit värskeid mustsõstraid (minupoolne lisand, täiesti vabalt võib ka ilma selleta)
Klopi muna lahti ja sega piimaga. Sulata või ning sega fariinisuhkru ja peeneks hakitud ingveriga. Sega piima-munasegu veidi jahtunud või-suhkruseguga ning lisa küpsetuspulbri-ingveripulbri-jahu segu. Sega kuni ühtlase taina tekkimiseni.
Poolita ja puhasta pirnid (eemalda südamikud)
Määri koogivorm võiga, puista üle tuhksuhruga ning asega pirnid – lõikepool allapoole – koogivormi põhja. Võid iga pirni südamikku asetada veel väikese ingveritüki. Pirnide kõrvale vormi põhja puista ka mustsõstraid.


Kalla peale valmis segatud tainas ning küpseta 150 kraadi juures ca 1,5 tundi.
Võta kook ahjust, kummuta tagurpidi ning puista üle tuhksuhkruga.
Nauding on garanteeritud!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.