Türgipärane lambahautis sidruni ja rohelise sibulaga

Esileht / Määramata / Türgipärane lambahautis sidruni ja rohelise sibulaga

Lihtne, kerge, üllatava ja mõnusa hapuka alatooniga maitsekooslusega lambalihahautis on meil päris mitu korda tegemisele tulnud. Esmalt seepärast, et vaeva nõuab selle valmistamine minimaalselt ja teisalt loomulikult seepärast, et maitseb see ülimalt hästi.


Olen proovinud samal moel ka metssealiha valmistada ja tulemus oli ka selles versioonis väga maitsev.
Yiahni on selle aeglaselt küpsenud lambalihahautise nimi türgipäraselt ja retsept on pärit Silwena Rowe raamatust “Purple citrus & sweet parfume”.
Silma jäi see retsepti oma intrigeeriva koosluse ja kauni välimuse tõttu.
Sidrun ja ohtralt rohelist sibulat loovad kerge ja hapuka kastme aeglaselt pehmeks haudunud lihale. Lõpus lisatud kuivatatud kirsid täiendavad magusa maitsega. Kokku kõlab kõik väga nauditavalt ja tänu oma kergusele sobib seda hautist ka soojal suvel valmistada.


Retsept ise siis järgmine:
ca 800 grammi lamba abaliha tükeldatuna
ca 24 rohelise sibula vart hakituna
1 sidruni mahl ja riivitud koor (algses retseptis oli 2 sidruni koor ja mahl, aga minu arvamuse järgi hakkas hapu-mõrkjas maitse liialt domineerima)
300 ml (lamba)puljongit (mina kasutan ära lihast järelejäävad kondid ja keedan ise puljongi)
oliiviõli
värsket hakitud peterselli
peotäis kuivatatud kirsse.
Esmalt tükelda liha ning kalla kontidele peale külm vesi, lisa mõned terad vürtsi ja loorberilehti, soola ning keeda aeglasel tulel ca 1 tund. Kurna läbi sõela.
Kuumuta pannil oliiviõli ning pruunista lihatükke ca 5 minutit igast küljest. Lisa hakitud roheline sibul ja küpseta veel 5 minutit. Järgmisena lisa sidrunimahl ja -koor ning puljong, pane potile või pannile kaas peale ning hauta madalal kuumusel vähemalt 1,5 tundi.


Valmis hautisele puista peale kuivatatud kirsid ning värsket peterselli.
Juurde sobib pakkuda riisi.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.