Sooja saia, mõtelge. Kaneenirullid ja kohupiimakorbid

Esileht / Määramata / Sooja saia, mõtelge. Kaneenirullid ja kohupiimakorbid

Kui kodus on toatäis mehi-poegi, siis tuleb vahel üks suurem saiategu ette võtta. Et majas oleks sooja saia lõhn ja mehepoegadele jääks meelde, kuidas lõhnas kodu kui ema saia tegi 🙂

Tuleb tunnistada, et peale tubli köögiabilise majja toomist olen ka ise pärmitaina osas oluliselt leebunud. Ei meeldinud mulle see kättpidi tainas sõtkumine ja kleepuvas massis mätserdades kannatlikkuse säilitamine. Nüüd on asi lihtne, mõõdan vajalikud ained kannu sisse, lülitan nupust ja tainas muudkui valmib. Ilus ja läikiv, lööb kausi küljest lahti ja kõik nagu peab.
Tee milliseid saiu aga tahad!

Põhitaina retsept on järgmine:
2,5 dl käesooja piima
1 pakk kuivpärmi
1 muna
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kardemoni
7-8 dl jahu
100 gr võid
Soojenda piim käesoojaks või veidi soojemaks. Sega piima hulka 4 dl jahu hulka kuivpärm, sool, suhkur, kardemon ja toasoe muna.
Sõtku veidi ja lisa veel 2 dl jahu. Lisa tükkidena toasoe või ja sega tainas ühtlaseks. Viimasena lisa viimane 1 dl jahu ja sõtku tainast, kuni see muutub ühtlaseks ja lööb käte-kausi küljest lahti.
Kata kauss rätikuga ja lase vähemalt 1 tund seista soojas kohas. Tainas peab kerkima vähemalt kahekordseks.
Rulli jahusel pinnal tainas lahti. Vormi kas saiad, pätsid, rullid, kringlid või muud meelepärased saiad.
Meie tegime kohupiimakorpe:
200 gr kohupiimapastat
veidi hapukoort
1 muna
suhkrut maitse järgi
vanillisuhkrut
rosinaid
sega kohupiim ülejäänud ainetega, vormi ümmargused saiad, vajuta peale süvend, pane sinna kohupiimasegu

ja kaneelisaiu:
50 gr toasooja võid
kaneeli
suhkrut
rulli tainas ühtaseks leheks, määri sinna peale või-suhkru-kaneelisegu ning keera tainas rulli. Lõika rullist ca 2 cm paksused tükid ning aseta need ahjuplaadile. Määri lahtiklopitud munaga.
Kergita valmisvormitud saiu veel 0,5 tundi kuni tund.
Küpseta 225 kraadi juures, soovitavalt pöördõhuga kuni saiad on kaunilt kuldpruunid.

Saputa peale tuhksuhkrut ja naudi värskelt.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.