Jõuluvürtsidega punane ahjukapsas

Esileht / Määramata / Jõuluvürtsidega punane ahjukapsas

/prindi retsept/
See kapsas sai kohe meie lemmikuks kui esimene kord ära proovitud sai.
Ei oskagi muud öelda, kui et kapsas on väga maitsev ja valmistada on lihtne. Arvestada tuleks vaid pika ehk 3-tunnise haudumisajaga.
Sobib eriliselt hästi pardilihaga – magus, vürtsidest küllastunud ja pehmeks haudunud kapsas täiendab hästi nii pardifileed kui ka pehmeks haudunud ja krõbeda nahakoorikuga pardikonfiid.

Retsept on algselt pärit Rick Steini “French Odyssey” raamatust.
Tänu jõuluvürtsidele sobib ideaalselt ka jõululauda kaunistama.
Vaja läheb:
500 gr punast peakapsas, peenteks ribadeks lõigatuna
2 tugevama ihuga hapukat õuna, kooritud ja tükeldatud
2-3 sibulat, peeneks hakitud
1/2 tl jahvatatud nelki
1/2 tl kaneeli
1/2 tl jahvatatud muskaati
(võid kasutada ka piparkoogimaitseainet)
2 spl palsamiveiniäädikat
2 spl pruuni suhkrut
2 spl võid
1/2 tl soola
Veidi värskelt jahvatatud musta pipart

Haki kapsas ja sibul, koori ja tükelda õunad. Sega kõik ained kokku, peale paiguta võitükid ning hauta kaanega kaetud potis150-kraadises ahjus 3 tundi.
Lihtne ja luksuslik.

Paleoretsepti puhul asenda suhkur meega ja või asemel kasuta kas selitatud võid või sobivat õli. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.