Tervitused Vietnamist

Esileht / Määramata / Tervitused Vietnamist

Kõikidele neile, kes minu blogi kylastamisel on igavusest haigutanud – ei midagi uut ega huvitavat juba teist n2dalat: ei ole ma oma blogi hyljanud ega toiduteemal heietamisest tylpinud. Viimased 2 n2dalat olen hoopis Vietnamis viibinud, siinset k66ki uudistanud (mitmesse k66ki ka sisse tryginud), kokkamise kursusel k2inud (mis sisaldas ka tuuri Hoi An`i turul ja see kogemus oli t6eliselt vaimustav) ja niipalju, kui v6imalik, kohalike toitudega tutvunud.
Imetlusv22rne on vietamlaste oskus erinevaid taimsed tooraineid kasutada. Muu toidu juurde tuuakse tavaliselt lauale ka suur vaagnat2is murulaadset ollust ja uskumatult m6nus on seda rohelist liigirikast v2rskust muu toidu juurde kr6mpsutada. Tervislikkuse ja maitsekylluse koha pealt on siinne toidukogemus olnud kindlalt seniste kogemuste reas esikohal. Vietnamlased on toitude maitsestamise osas t2iesti geniaalsed ja erakordselt leidlikud. S6bralikud ja armsad on nad niigi.
Meie reisi teise poole hommikuid olen alustanud Pho Bo`ga, nagu k6ik vietnamlased (vist kohanemise tunnus, esimestel p2evadel tundus veider nuudlisuppi kausist pulkadega 6ngitsedes hommikus66giks luristada).
Muljetest pulbitsevana ja Vietnami k66gile ylistuslaulu laulvana hakkan pea kodu poole liikuma ning luban, et jagan reisilt saadud vaimustavaid kogemusi yhe erakordselt toreda maa ja rahva k66gist nii h2sti kui oskan.
Kui vaid oleks v6imalik kodumaale kaasa haarata k6iki neid ylimagusaid ja kypseid troopilisi senin2gemata puuvilju, neid rohelisi maitsetaimi, millel puudub isegi ingliskeelne vaste, hommikul ookeanist meie silme all v6rkudest v2lja 6ngitsetud mereande, t2navatoidu geniaalselt lihtsaid ja imeliselt maitsvaid kooslusi….
Vietnam v22rib avastamist!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.