Karamellise pähklikattega hapukoore rabarberi-maasikakook ja minu fotokatsetused

Esileht / Määramata / Karamellise pähklikattega hapukoore rabarberi-maasikakook ja minu fotokatsetused

See postitus sündis pea iseenesest ehk siis kogu selle kirjapandud ja avalikuks sätitud materjali taga on tulemus, mis osutus liiga heaks, et seda mitte avaldada.
Ehk siis tegin üht juba mõnda aega tagasi silma hakanud kooki rabarberi ja hapukoorega BBC Good Food 101 Bakes&Cakes raamatust. Lisasin omalt poolt veel maasikaid.
Saatsin paar koogitükki naabritele ja siis hakkasin tegelema sellega, et proovisin täitsa ise pilte teha (seni on kogu pildimaterjali jäädvustamise taga olnud minu elukaaslane, kes on üllatavalt rahulikult talunud seda, et teda privaatfotograafina kohtlen. Olgu siinkohal talle väga suured tänud edastatud, sest ma ei ole just kõige lihtsam klient). Pilte tegin puhtalt õppimise eesmärgil. Abiliseks Tarmo vana Nikon D70s aparaat ja paar Tarmo sissejuhatavat lauset, mässasin siis oma koogitükkide pildistamisega.




Natuke mängu valgusega (õhtune valgus toas kuldse helestiga kinnipüütuna)





Natuke niisama pilti ka

Kook tuli välja ootamatult hea. Selline valmistuskäigult ülimalt lihtne ja samas kooslusena vastupandamatu. Lõhnas nii hõrgutavalt, et koogi kõrval istuda ei olnud võimalik. Isegi minusugusele magusapõlgurile oli sellest koogist eralduv magus-kaneeline-karamelline aroom liiast ja viisin ta kööki ära.
Naabrid, kes koogi ära proovisid, palusid ka seda retsetpi. No ja kuhu ma ikka siis retsepti kirja panen kui mitte oma blogisse.
Pildid, mis aparaadi eelvaateaknas tundusid täiesti mõttetult tumedad ja valed, osutusid mahalaadides sellisteks enam-vähem rahuldavaks. No mitte et ma rahul oleksin, aga päris kohe ära ka ei kustutanud.
Olgu see õppeprotsess siis jäädvustatud ja kõik, kel konstruktiivset kriitikat lisada, on igati tervitatud. Kasutasin ainult loomulikku valgust ja üsna õhtusel ajal, kui valgus on soe ja varjud intensiivsed.


Sellele pildile proovisin jäädvustada pähklist katet enne tuhksuhrkukatte pealepuistamist



Siin katsetus portreteerida mahlast rabarberi sisu nii, et fookus asetub mahapudenenud pähklitükkidele




Siia proovisin pildile saada nii koogi mahlase struktuuri kui ka tuhksuhkruse sõela. Njah, sõela oleksin pidanud kuidagi teistmoodi lahendama

Aga asjast endast ka. 
Koogi jaoks läheb vaja:
100 gr toasooja võid
100 gr suhkrut (mina kasutasin tumedat muscovadot)
100 pähkleid hakituna (minul olid India, Kreeka ja sarapuupähklid)
1 tl jahvatatud kaneeli
200 gr tumedat muscovado suhkrut
1 muna
100 gr nisujahu
130 gr graham jahu
1 tl soodat
1 tl soola
250 gr hapukoort
300 gr rabarberit + 200 gr maasikaid hakituna
Pane ahi sooja 180 kraadi peale. Haki pähklid jämedalt ning sega 100 gr suhkru, kaneeli ja umbes lusikatäie sulavõiga.

Siin proovisin ma erinevaid valgusrežiime. Ka külmem valgus tundus täitsa mõnus

Sulata ülejäänud või, lisa suhkur ja muna. Sega. Lisa soodaga ja soolaga segatud jahu, hapukoor ja sega läbi. Saadud tainamassile kalla juurde rabarber ja maasikad.
Kalla saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Puista peale pähklisegu. Küpseta 180 kraadises ahjus 35-40 minutit. Kontrolli küpsust tikuga (kui kook on veel toores, jääb tainas tiku külge. valmis kook peaks tiku puhtaks jätma)
Kook säilib mahlasena 4-5 päeva suletud anumas või kile all.
Tulemus on mahlane ja hästi meeldivalt karamellise kergelt hapuka maitsega. Tõeliselt maitsev ja lihtne hõrgutis.

Ja mina sain hamba verele pildistamise osas. Tegelikult on mõnus ja õppimismaterjali jagub 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.