Saare naiste tomatiplösö

Esileht / Määramata / Saare naiste tomatiplösö

Moo meelest on see üks mönus plösö.

Olen seda ikka vahel teinud, kui köögikapile on seisma jäänud mõned plekilised õunad ja tomatite pealekasv vajab reguleerimist. Selline mõnus lihtne lihakõrvane käepärastest algainetest.
Algne retsept on pärit “Hoidiste” raamatust (tegelikult ikka pigem Saare naistelt), omalt poolt olen hakanud lisama tšillipipart, kaneelikoort ja koguseid veidi kohendanud. Algne retsept jätab koostisained ka peenestamata, aga meile meeldib just selline täiesti plösöks tehtud plösö.
Valmistamiseks läheb vaja 2 osa tomateid, 1 osa sibulat ja 1 osa õunu. Näiteks 1 kg tomateid, pool kilo tomateid ja pool kilo õunu. Selle koguse peale kulub 1-2 spl 30%-list äädikat, 2 spl õli, 0,5 dl (või rohkem) suhkrut, soola, pipart, 5-7 tera nelki, üks kaneelikoor, 1 tšillipipar, värskelt jahvatatud musta pipart. Kõik maitseaine kogused timmi eelkõige oma maitse järgi sobivaks.
Koori ja tükelda sibul ning õun. Tõmba tomatitele noaga ristlõige nahale ning aseta tomatid minutikeseks keeva vette. Koori tomatid ja tükelda. Aseta sibul, tomat ja õun potti, lisa maitseained, äädikas ja peeneks hakitud tšillipipar. Kuumuta potis kuni kõik koostisained on pehmed. Korja välja nelgiterad ja kaneelikoor (nelgi võid lisada kas marli sees või teesõelaga, siis on lihtne kätte saada, kaneelikoor pese puhtaks, kuivata ja taaskasuta). Purusta kogu mass saumikseriga ning maitsesta lõplikult.
Aseta steriliseeritud purkidesse ja ava purgid siis, kui vajad mõnusat magusvürtsist lihakõrvast.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.