Kaerahelbe-purutaina pirukas mustikatäidisega

Esileht / Määramata / Kaerahelbe-purutaina pirukas mustikatäidisega

Mingi kinnisidee ajel on mul sel hooajal vajadus sättida ühte küpsetisse kokku kaer ja mustikad. Iga kord saan muidugi ka kinnitust, et metsane mustikamaitse ja maalähedane kaerane mekk sobituvad ideaalselt. Esmalt õnnestus kokku sobitada see väga maitsev kaerasel põhjal mustikakook beseekattega, mis sai auväärse tiitli “kõige parem mustikakook”.

Nüüd sai tehtud kaerahelvestest ja võist mõnus purune ja krõbe tainas ning sinna vahele sätitud mustikaid. Tulemus jälle täiesti suurepärane.
Tegelikult söötis selle idee mulle ette mingi üliaktiivne reklaam, mis ühele toiduleheküljele sisenedes samalaadse koogiga pildi mulle üle terve ekraani laotas. Enne, kui nurgasolevat ristikest reklaamist vabanemiseks vajutada jõudsin, suutsin registreerida, et see kooslus tuleb küll kiirelt ära teha. Sisetunne ei vedanud alt.
Kappi tuleks enne koogi tegemist varuda vaid piisavalt vaniljejäätist, sest eriti nauditava lõppviimistluse annab just külm jäätisepall, mida tasuks sättida veel soojale koogile mütsiks pähe.

Mustikapiruka valmistamise jaoks läheb vaja:
200 gr jahu
120 gr kiirkaerahelbeid
150 gr võid
2 spl hapukoort
2-2,5 dl tumedat muscovado suhkrut
1/2 tl soola
1 tl soodat
sidrunimahla
300 gr mustikaid
1 spl tärklist
Sega jahu ja kaerahelbed soola, 2/3 suhkrukoguse ja soodaga. Haki kuivainemassi sisse külm või kuni tekib purutaoline mass. Jaota purumass nii, et 2/3 puru läheb põhja peale, sinna lisa veel paar supilusikatäit hapukoort. Suru tainas vormi põhjale.
Kuumuta pannil mustikad, tärklis, sidrunimahl ja 1/3 suhkrust. Kalla paksenenud segu vormi taina peale ning puista peale veel ülejäänud puru.

Nüüd kook ahju ja küpsema peaks ta 180 kraadi juures ca 25-30 minutit.
Soojale koogitükile jäätisemüts pähe ja naudingud alaku!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.