Hiinapärases marinaadis seafilee

Esileht / Määramata / Hiinapärases marinaadis seafilee

See mõnus hiinapärane marinaad sai lemmikuks täpselt samal hetkel, kui seda esimest korda proovisime. Valmistamine ei ole keeruline ning sarnast maitsekombinatsiooni ehk sama marinaadi võib julgelt kasutada ka näiteks ribide marineerimiseks, mida hiljem grillil hea küpsetada.

Marinaadi jaoks vajaminevat Hiina viie vürtsi pulbrit leiab Piprapoest, ise toon seda sageli reisidelt kaasa ning tellida saab näiteks selliselt toredalt lehelt nagu Umami. Kes aga eriti tubli, võib selle pulbri ise kokku segada. Juhiseid saab Nami-namist.

Hiina stiilis sealiha valmistamise jaoks läheb vaja:
400-500 grammine sea sisefilee
2 spl Hoisin kastet
2 spl mett
1 spl seesamiõli
2 spl sojakastet
1/2 -1 tl Hiina viie vürtsi pulbrit
3 purustatud küüslauguküünt
1 tl pruuni roosuhkrut
soola ja pipart

Sega omavahel hoisin kaste, mesi, seesamiõli, sojakaste, viie vürtsi pulber, küüslauk, suhkur ning veidi värskelt jahvatatud musta pipart. Kuumuta pannil marinaadi umbes 5 minutit. Jahuta. Kalla 2/3 marinaadi seafileele ja jäta marineeruma võimalusel üleöö. Hoia ülejäänud marinaad alles.
Kuumuta ahi 220 kraadini. Aseta sealiha pannile ning tõsta kuuma ahju. Küpseta 15-20 minutit sõltuvalt seafilee paksusest. Küpsemise ajal kasta paar korda liha ülejäänud marinaadiga. Tõsta liha ahjust välja ning lase jahtuda.
Serveeri aurutatud riisi ning värskete (vokitud või aurutatud) köögiviljadega.

Paleoretsepti puhul asenda suhkur meega ning sojakaste kalakastmega. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.