Tähelepanelikud on ehk märganud, et ajakirjalettidele on end sättinud uus naisteajakiri. Ilus läikiv ja kirju, nagu üks õige ajakiri olema peabki. Nimeks Mari. Kes pole veel avastanud, vaadaku järgi. Oktoobrinumber on ametlik see kõige-kõige esimesem number edasipidi igakuiseks muutuvas jadas.
Selle kõige taga on ajakirja Anne peatoimetajana tuntud Tiina Lang, kes peale mõneaastat väikest mõtete ja ideede kogumise pausi tegi uue ajakirja, millele sai seekord nimeks siis korralik ja eatu Eesti naisenimi Mari. Tiina on ise ka uue ajakirja peatoimetaja rollis.
Ajakiri on võtnud suuna naisele, kes väärtustab kõige muu olulise kõrval ka iseennast ning kes julgeb olla ise, teha vahel seda, mis tõeliselt köidab ning leida tasakaal pere/kodu/töö ja iseenda naiseks olemise vahel. Lühidalt siis tublile, eneseteadlikule ja targale naisele on see ajakiri suunatud ja hästi vahva tiim on seda ajakirja kokku panemas.
Sellest ajakirjast ei pajata ma niisama, vaid mul endal on õnn ja au kõnealuses väljaandes toimetada köögiosa. Hästi tore väljakutse ja võtsin selle pikemalt kaalumata vastu. Loodan siis, et oma uues ametikohas ennast õigustan ja suudan pakkuda uusi ning innustavaid toiduideid. Natuke on plaanis ka üldisemat teadmist toidust ja toiduainetest ajakirja lehekülgedel jagada ning mitmete väärt maitseainetega tutvust teha.
Uuest ajakirjast saan kohe infot jagada, et käivitasime nostalgiretseptide rubriigi. Seega, kellel on kodus kokaraamatute vahel kolletanud väärtuslik ema või vanaema retsept, mis ikka ja jälle üles otsitakse, siis jagage seda ka meiega. Auhinnad on igakuiselt nostalgiretseptide saatjatele välja pandud ning seekord on võimalus võita Ballarini Cortina pann. Parimad retseptid ilmuvad ajakirjas ja loomulikult kokkame need ise läbi ning teeme pildid ka juurde
Hea uudis on ka hea veini sõpradele. Nimelt on ajakirja Mari koostööpartneriks suurepärast veinivalikut pakkuv Bestwine, ning Bestwine’i poodi Harju tn 1 minnes ja salasõna “Mari” sosistades on võimalik kõikidelt veinidelt koguni 25%-line (!!!) soodustus saada. Asjatundlikud soovitused ja nõuanded veinipoes kuuluvad juba hinna sisse 🙂
Mida siis Mari köögiosast veel lugeda võiks?
Selles värskes ja esimeses ajakirja numbris võib leida järgmisi retsepte järgmistes rubriikides:
Magusnukker sügisaeg
– Kadakamarjane õlles hautatud veis
– Kadakamarjadega soolalõhe
– Ahjus röstitud pastinaak tüümiani ja meega
– Pastinaagi-porgandi püreesupp
– Orsoto metsaseente ja sinihallitusjuustuga
– Peterburi õunakook
Väärtuslikud läätsed
– Läätsedal
– Läätsesalat ahjutomatite ja sinihallitusjuustuga
– Läätsesupp muskaatkõrvitsaga
Nostalgiaretsept
– Kohafilee seentega
Tea ja tunne. Estragon
– Jackie Kennedy hautatud kana estragoniga
Estragonikana |
Ahjus meega röstitud pastinaak |
Et natuke paotada ajakirja kaant ka blogilugejate jaoks, toon siin ära ühe hästi mõnusa ja tõeliselt maitsva läätsesalati retsepti värskest ajakirjast. Läätsed on ajakirjas veidi lähema vaatluse all ja kes veel pole avastanud, kuivõrd maitsvad ja samas kasulikud on läätsed, siis oleks küll aeg kiirelt sammud poodi seada, et selle väärtusliku toiduainega koheselt lähemat tutvust teha.
Erinevad läätsed |
Rohelistest läätsedest valmistatud itaaliapärane salat on hea toekas suutäis
nii iseseisva toiduna või siis tugevama kõhutäie soovijatele sobib sinna juurde
sobitada ka meelepärane lihatükk. Maitsev on läätsede, ahjuküpse tomati,
sinihallitusjuustu ja sibula kooslus kindla peale
1 punane sibul õhukesteks poolringideks lõigatuna
200 g rohelisi läätsi
1-2 küüslauguküünt
70 g mahedama maitsega sinihallitusjuustu
Hakitud peterselli, murulauku ja tilli
Oliiviõli
Soolahelbeid ja värskelt jahvatatud pipart maitse järg
Punase veini äädikat
Ahjutomatid*
400 g ploom- või kirsstomateid
Tüümiani
Oliiviõli
Palsamiveiniäädikat
* Ahjutomatite asemel võid kasutada ka päikesekuivatatud tomateid õlis
Esmalt valmista ette ahjutomatid. Eelsoojenda ahi 130 kraadini ning lõiks
tomatid pooleks (suuremad ploomtomatid võib ka sektoriteks lõigata). Aseta
tomatid küpsetuspaberiga kaetud plaadile koor allapoole. Puista peale tüümiani
ning piserda oliiviõli, äädika ning soolahelvestega. Rösti tomateid umbes 1,5
tundi.
Aseta sibul kaussi, piserda peale äädikat ning soolahelbeid. Sega ja lase
mõned minutid seista, et sibula maitse muutuks mahedamaks. Aseta läätsed keeva
vette (vett peaks olema umbes 3 cm üle läätsede) ning keeda neid 20-30 minutit
vastavalt pakendi instruktsioonile ning sellele, kas soovid päris pehmet või al dente lõpptulemust. Kurna ning sega
veel soojadele läätsedele lisaks sibul, oliiviõli, hakitud küüslauk ning
jahvata peale veidi musta pipart. Lase veidi jahtuda, lisa ürdid ning
maitsesta. Serveerimisel tõsta taldrikule läätsesalat, lisa tükkideks
murendatud sinihallitusjuust ning ahjutomatid. Peale võid piserdada
ahjutomatite küpsemismahla.
Kohtumiseni siis ka Mari lehekülgedel!
Vasta