Indiast pärit väga maitsev võikana ei ole asjata klassikuks
saanud. Võis hautatud vürtsid kreemises tomatikastmes on tõeliselt sõltuvust
tekitavad ja need, kes väga teravat maitset ei armasta, võivad lihtsalt
tšillipipra kogust vähendada. Aromaatne ja maitseküllane roog tasub igal
juhul ettevõtmist.
2 spl maapähkli õli
500 g kondita ja nahata broileri kintsuliha
50 g võid
1 tl garam masala maitseainet
1 tl jahvatatud magusat paprikat
1 tl jahvatatud koriandrit
Pöidlasuurune jupp värsket ingverit peeneks hakituna
1 tl jahvatatud tšillit
1 kaneelikang
5 kardemonikauna või ½ tl jahvatatud kardemoni
400 g purustatud tomateid või tomatipüreed
1 spl suhkrut
100 ml 35%-list koort
Sidrunimahla
Soola ja pipart
Basmati riisi
Kuumuta pannil õli
ning prae kanatükke pannil mõned minutid kuni ilusa kuldse värvuse saavutamiseni. Tõsta kana pannilt. Lisa pannile või ning
kuumuta kõiki vürtse kuuma või sees, et need muutuksid aromaatseks (umbes 1
minut). Kalla pannile kana ning sega nii, et kana oleks üleni vürtsidega
kaetud. Kalla peale tomatikaste ning lisa suhkur, hauta pannitäit umbes 15
minutit aeg-ajalt segades. Lisa koor, sidrunimahl ning hauta veel mõned
minutid, kuni kaste hakkab paksenema.
ning prae kanatükke pannil mõned minutid kuni ilusa kuldse värvuse saavutamiseni. Tõsta kana pannilt. Lisa pannile või ning
kuumuta kõiki vürtse kuuma või sees, et need muutuksid aromaatseks (umbes 1
minut). Kalla pannile kana ning sega nii, et kana oleks üleni vürtsidega
kaetud. Kalla peale tomatikaste ning lisa suhkur, hauta pannitäit umbes 15
minutit aeg-ajalt segades. Lisa koor, sidrunimahl ning hauta veel mõned
minutid, kuni kaste hakkab paksenema.
Serveeri aurutatud basmati riisiga.
Retsept ilmus ajakirjaToit ja Trend 2012. aasta november/detsember numbris
Paleoretsepti puhul asenda suhkur meega, kasuta või asemel selitatud võid ning õli vali paleodieedis lubatud õlide seast.
Vasta