Šokolaadi-linnasemüsli seemnetega. Niiii hea!

Esileht / Määramata / Šokolaadi-linnasemüsli seemnetega. Niiii hea!

Tunnistan, et kulm kerkis küll veidi, kui esimest korda nägin Donna Hay ajakirja (minu absoluutne lemmik toiduajakirjade seas) sirvides kooslust linnas ja müsli. Linnasejahu on meil igapäevane toiduaine, kuid valdavalt ikka koduse rukkileiva sees. Seetõttu oligi minu hämmeldus parajalt suur, sest müsli sisse ei olnud ma tõesti seni taibanud linnast lisada.

Kuna kõik intrigeerivad kooslused ärgitavad katsetama, siis loomulikult sai ka esimesel võimalusel ära proovitud šokolaadi-linnase-seemnetega müsli. Ja see on lihtsalt niiiii hea. Linnase ja šokolaadi kooslus teeb müsli mõnusalt mõrkjaks ja sügavaks. Kõrvitsa- ja päevalilleseemned on niikuinii juba lemmikud. Tõeliselt mõnus avastus.
Vaja läheb selle müsli jaoks:
10 dl jämedaid kaerahelbeid
2 dl kookoshelbeid (nt Germundi tootevalikust leiad suure valiku erinevaid müslitegemiseks vajalikke seemeneid, pähkleid ja muuhulgas ka kookoshelbeid=)
1 dl pepitasid ehk kõrvitsaseemneid (kõrvitsaseemneid kutsutakse Mehhikos pepitadeks ja see on nii vahva nimetus, et olen märkamatult ka ise seda terminit kasutama hakanud 🙂 )
1 dl päevalilleseemneid
1 dl linnasejahu (saadavatel öko- ja talupoodides ning nt Prismas leivaküpsetamise ainete juures)
2 sl kakaopulbrit
2 dl pruuni suhkrut
150 g tumedat šokolaadi, hakituna
0,5 tl soola
2 sl toiduõli
1 dl vett
*kõrvitsa- ja päevalilleseemned võid julgelt sama koguse hakitud pähklitega asendada (nt mandlite, Kreeka-, sarapuu- vm pähklitega)

Kuumuta ahi 160 kraadini. Sega suures kausis kaerahelbed, kookoshelbed, seemned, linnasejahu ja kakao. Sega suhkur sooja veega ning sega, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta ning lase korra keema tõusta, sega siis sisse õli, hakitud tume šokolaad ja sool. Sega kuni šokolaad on lahustunud. Kalla šokolaadisegu kaerahelbesegu sisse, sega ning laota müsli küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali. Küpseta ahjus aeg-ajalt segades ca 40 minutit, kuni müsli on krõbe. Jahuta ning säilita õhukindlas purgis.

Serveeri jogurtiga, marjadega, puuviljadega või muu meelepärase lisandiga. Minu lemmikud selle müsliga on vaarikad. Kas ma juba mainisin, et niiii hea! 🙂

Kui tahad proovida sarapuupähkli ja kuivatatud jõhvikatega müslit, siis selle retsepti leiad SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.