Valge kala tomatikastmes. Lihtne, kiire, maitsev. Figuurisõber ka.

Esileht / Määramata / Valge kala tomatikastmes. Lihtne, kiire, maitsev. Figuurisõber ka.

Selle nädalaga on nüüd pühad ametlikult ühel pool. Rasvased seapraed, hapukapsad ja muud pühadetoidud on tõenäoliselt end selleks hooajaks lõplikult ammendanud. Täname neid toredaid klassikuid ja edasi prooviks veidi kergemal lainel püsida.
Üks imehästi argipäeva (tegelikult siiski ka pühapäeva) sobiv toit on valge kala tomatikastmes. Kala valmib nii kiirelt, et targem on enne toiduvalmistamist laud juba ära katta. Toidu valmistamise vahepeal selleks aega enam ei jagu. Hästi lihtne ja kiire valmistuskäik, kalorivaene, aga väga maitsev tulemus… sobib ju hästi uue aasta lubaduste vähemalt osaliseks täitmiseks 🙂

Seda kala on tõeliselt lihtne valmistada ning tulemus jääb mahlane ja kerge. Kala puhul sobivad kõik valged kalad ja tegelikult võib kasutada ka täiesti tavalist räimefileed. Kui värsket kala käepärast ei ole, sobib ka sügavkülmast võetud ja aeglaselt külmkapis sulatatud kala. Siis võid olla kindel, et taldrikult riisutakse saiatükiga ka viimanegi kastmepiisk.
300-400 g valge kala fileed (tursk, ahven, tilaapia, paltus vm)
50 ml oliiviõli
2 sibulat, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
700 g tomatikastet (kas ise keedetud või purgist)
Peotäis värsket basiilikut
Soola ja värkselt jahvatatud musta pipart
Soovi korral maitsestamiseks suhkrut või mett
Sidrunit
Kuumuta pannil keskmises kuumuses õli. Lisa sibul ja küüslauk ning hauta kergelt läbi. Lisa tomatikaste, väiksemaks rebitud basiilikulehed, soola, suhkrut ja värskelt jahvatatud musta pipart. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning tõsta tomatikastme sisse kalatükid. Hauta tomatikastme sees mõlemalt küljelt umbes 5-6  minutit. Serveeri värske Itaalia tüüpi saia ja sidruniga. Juurde sobib pakkuda näiteks metsikut riisi.

Retsept ilmus 2013. aasta suvises Toit ja Trend ajakirjas. 


Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.