Argiõhtu toitudest ja uuest raamatust. Natuke loosimist ka

Esileht / Määramata / Argiõhtu toitudest ja uuest raamatust. Natuke loosimist ka

Taaskord on see päev, kus saan alustada toreda sõnumiga. Nimelt sain täna esimest korda oma käega katsuda uut kokaraamatut, mille kirjutamise ja pildistamisega tegelesin peamiselt möödunud suvel ning kus teemaks argiõhtute toidud. Hästi tore on ka see, et juba täna oli kõnealune raamat leidnud koha Rahva Raamatu kokaraamatute TOP-is ja seda koguni kolmandal kohal. Tundub, et argiõhtu toitude teema puudutab paljusid.

Eks ole see vist tavaline, et õhtul töölt tulles ja peale kohustuslikke poe, lasteaia, trennide ja muid ringe koju jõudes tahab nälg silmanägemise ära võtta. Ainuke mõte on kiirelt midagi hamba alla saada. Samas ei pea seda olukorda alati lahendama poest termokarbis kaasahaaratud kiirtoit või purgisupp.
Allpool mõned pildid toitudest, mille retsepid leiab raamatust.

Grillitud halloumi ubade, tomatite ja kapparitega

Kanafilee cordon bleu ehk kanafilee ürdivõi, peekoni ja juustuga

Kilu, kartuli ja uputatud munaga soe salat
Veiselihalõigud oliivide ja tomatiga
Suvikõrvitsapirukad juustu ja oliividega
Laimimaitseline toorjuustukook kondenspiimaga

Siia raamatusse püüdsin koondada aastate jooksul lemmikuks saanud lihtsad lemmiretseptid, mis aitavad leida lahenduse argõhtu toidumurele. Retseptid on valdavalt lihtsad ja jõukohased ka algajale kodukokale. Ajalimiit on kõikidel toitudel selline, et valmis peaksid kõik road saama vähem kui tunni ajaga. Ka koostisosade valik on selline, et ei ole eeldatud pikka ja põhjalikku otsimisretke haruldaste koostisosade leidmiseks.
Palju on neid retsepte, mis sobivad hästi ka lastele. Oma kolme lapse peal olen paljusid toite katsetanud ja leidnud mitmeid hästitoimivaid koosluseid, mis ka toiduga pirtsutavatele lastele väga hästi maitsevad.
Raamatus jagan ka nippe, kuidas võiks eelnevatel päevadel õhtust toiduvalmistamist veidi ette valmistada ja kiiremaks muuta. Samamoodi toon välja strateegiliste varude nimekirja, mille olemasolu puhul saab üsna kiirelt maitsva toidu kombineerida ilma, et peaks iga päev poodi külastama.
Raamat ise on jagatud peatükkideks, milleks on:
– salatid
– suupisted ja eelroad
– supid
– ilma lihata toidud
– riisi- ja pastaroad
– kala ja mereannitoidud
– kanatoidud
– lihatoidud
– magustoidud
– küpsetised
Loodetavasti aitab uus raamat leida uusi lemmikuid ja eelkõige värskeid ideid, mis aitava tavapärast peavalu “mida ma täna jälle süüa teen!” leevendada.

Et aga mitte liiga pikalt ise jutustada, küsiksin ka blogilugejate käest, mis on teie peres olnud selleks mõnusaks argiõhturoaks, mis on ühtaegu lihtne, kiire ja samas maitsev? Oleksin väga tänulik, kui jagaksite ka oma argiõhtu nippe ja ideid.
Kõigi vastanute seas loosin välja kaks sedasama raamatut, mille toimetan postiga teile oma kulu ja kirjadega kohale. Raamatud loosin välja selle nädala lõpul kõikide nende vahel, kes oma kommentaari on blogisse jätnud.
Seega, jagage ome mõtteid ja nippe. Alati on põnev kuulda, kuidas teistes kodudes igapäevast toidumuret leevendatakse. Ja kindlasti leian nii mina kui ka teised blogilugejad nii mõnedki head ideed ka enda köögis kasutamiseks.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.