Eelmisel nädalal välja hõigatud minu uue raamatu Argiõhtute kokaraamatu väljaloosimise tulemused on selgunud. Tänan väga kõiki, kes viitsisid ja raatsisid oma või oma pere argiõhtu toidulaua päästjatoidud kirja panna. Oli väga huvitav lugemine – mõned toidud klappisid hästi nii meie pere kui ka raamatu toitudega, teisalt oli ka päris palju üllatajaid. Rõõm oli ka sellest, et vastajaid oli nii rohkelt. 67-st vastanust lasin juhusliku numbrivalikuga välja valida kaks raamatuvõitjat ning nendeks osutusid numbrid 29 ja 46 ehk leoola, kelle argiõhtu toiduks on omlett või värske salat lihaga või siis mõni pastaroog. Teine võitja on Kaie, kelle argiõhtu päästab kas mõni pasta, salat sooja lisandiga, talvisel ajal aga läätsesupp või Tom Kha supp. Palju õnne võitjatele! Palun saatke mulle tuulimathisen@hotmail.com info selle kohta, kuhu saaksin raamatu postitada. SmartPosti puhul siis kindlasti ka telefoninumber.
Ühe mõnusa retsepti sellestsamast raamatust tahaks ka teiega jagada. Meie peres on energiatrühvlitest juba ei-tea-mitmendat-korda kordamisele minev maius saanud. Põhjuseks on valmistamise lihtsus ja samas see, et maius valmib väga tervislikest koostisosadest, mistõttu maiustamine ei olegi enam niiväga patt.
200 g pehmeid datleid
3-4 sl tahhiinit või maapähklivõid
2 sl kakaod
Soovi korral paar supilusikatäit kookoshelbeid
200 g tumedat šokolaadi
Purusta datlid köögikombainis või haki terava noaga hästi peeneks. Sega datlid tahhiini või maapähklivõiga, lisa kakao ja soovi korral ka kookoshelbeid. Vormi ühtlaseks massiks ning veerata näppude vahel Kreeka pähkli suurusteks pallideks. Võid soovi korral neid veeretada kookoshelvestes või ka kakaos. Hästi maitsev jääb tumeda šokolaadiga glasuuritud variant. Selleks sulata vesivannil tükeldatud tume šokolaad. Aseta trühvlid sulanud šokolaadi sisse ja tõsta küpsetuspaberile hanguma. Võid trühvleid kaunistada hakitud pähklite, kuivatatud puuviljade või maitsetaimede või muu meelepärasega.
Vasta