Porgandikeeks tatrajahu, Kreeka pähklite ja valge šokolaadiga

Esileht / Määramata / Porgandikeeks tatrajahu, Kreeka pähklite ja valge šokolaadiga

See retsept on pärit oktoobrikuisest ajakirjast Oma Maitse, kus tähelepanu alla sai võetud erinevad jahud ja lahti kirjutatud ka see, miks võiks ja peaks rafineeritud nisujahu kogust oma igapäevatoidus vähendama. See tatrajahuga keeks sobitub hästi kirjeldatud ideoloogiasse on märkimisväärselt tervislikum kui nisujahuga valmistatud variant.

Maitsev, pähkline ja mahlane keeks, mis sobib hästi ka neile, kes gluteenitalumatusega maadlevad. Porgand annab keeksile mahlase olemise ja tatra pähkline maitse sobitub porgandi maheda mahlasuse ning Kreeka pähkliga imehästi. Krooniks võib keeksile peale sättida rikkaliku valge šokolaadi ja toorjuustumütsi.
200 g porgandit, koorituna ja peenelt riivituna
150 g võid
2 dl suhkrut (eelista rafineerimata pruuni suhkrut)
3 muna
3 dl tatrajahu (eelista toortatrast valmistatud jahu, mida leiad loodus- ja ökopoodidest)
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100 g Kreeka pähkleid, hakituna
Riivitud sidrunikoort
Glasuur:
100 g valget šokolaadi
100 g toorjuustu, toasoojana
Kreeka pähkleid kaunistamiseks

Sulata või. Eralda munakollased  ja –valged. Sega munakollased suhkruga ühtlaseks ja lisa siis sulatatud või ning riivitud porgand. Lisa riivitud sidrunikoor. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, Kreeka pähklid ja sool ning lisa need või-munakollase massile. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega taina hulka. Kalla tainas võiga määritud keeksivormi ning küpseta 180 kraadi juures umbes 35-40 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Võta keeks välja ja jahuta (soovitavalt restil). Glasuuri jaoks sulata vesivannil hakitud valge šokolaad ja lisa siis toorjuust. Sega läbi ning laota keeksile. Kaunista tervete Kreeka pähklitega.

Retsept ilmus 2014.aasta oktoobrikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.