Esmalt tuleks ahju pista kartulid. Ahjukartulite valmistamine on lihtne. Ühesuurused kartulid tuleks esmalt korralikult pesta, siis kahvliga kooresse mõned augud torkida, koor õliga kokku määrida, veidi soolahelbeid peale puistata ja siis ahju pista. Küpsemise aeg sõltub kartulite suurusest, keskmiselt tuleks arvestada umbes tunni ajaga ja seda 180-200 kraadise temperatuuri juures. Enne jõuab veel parajalt toimetada ja veidi aega enne kartulite valmimist võib valmis segada kreveti-kodujuustutäidise.
Kreveti-kodujuustutäidis
150 g krevette
300 g kodujuustu
100 g paksemat hapukoort (nt Saaremaa Smetana)
värsket hakitud tilli
soola ja pipart
Sega omavahel kõik täidise koostisained. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveerides lõika ahjukartuli küljele ristlõige, suru sisu veidi välja ja aseta igale kartulile paras ports kodujuustutäidist.
Retsept ilmus ka www.eestikartul.ee lehel, kust leiab hulganiselt väärtuslikke kartuliretsepte ning ka infot selle kohta, miks võiks kartulit süüa ning millised müüdid kartuli kohta peavad või ei pea paika.
Vasta