Tiigerkrevetid suvikõrvitsaspagettidega

Esileht / Määramata / Tiigerkrevetid suvikõrvitsaspagettidega

See roog on tõeliselt vahva avastus. Kiire ja kerge. Klassikalise krevetiroa – krevetid spagettidega – spageti rolli on astunud kevadiselt kerge suvikõrvits, kes krevettidele igati väärika seltskonna pakub.

Ei hakka siinkohal üldse väitma, et suvikõrvitsapasta maitseb samamoodi kui tavaline pasta. Loomulikult on suvikõrvits hoopis teisest ooperist kui tummised spagetid. Samas maitseb see sellegipoolest hõrgutavalt hästi. Eriti neile, kes niikuinii köögiviljausku.
Valmistamise puhul teeb rõõmu see, et roog valmib tõepoolest loetud minutite jooksul. Krevetid kiirelt pannile ja ära, sinna asemele mõneks minutiks suvikõrvitsaspagetid, mõni minut ja toit ongi serveerimisvalmis. Voila!
400 tiigerkreveti sabasid, tooreid ja koorituna
3-4 küüslauguküünt
2 keskmise suurusega suvikõrvitsat, õhukeste ribadena
oliiviõli
30 g võid
näpuotsaga tšillihelbeid
0,5 dl kanapuljongit või valget veini
sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort
värsket basiilikut, peterserlli vm meelepärast ürti
soola ja pipart
serveerimiseks värskelt riivitud parmesani juustu

Tõmba suvikõrvitsast pikad ribad. Selleks on olemas eraldi tööriist, mis sarnaneb kartulikoorimisnoale, aga tõmbab tooraine ribadeks. Minu ribastaja on pärit Farwellist ja kannab Victorinoxi märki. Soovitan soojalt selline abimees endale hankida, hästi töökindel ja mugav abiline. Puista suvikõrvitsaribadele veidi soola ja jäta sõelale nõrguma. Sõelalt tõstes pigista kergelt suvikõrvitsast üleliigne vedelelik välja.  Koori krevetid, jäta sabaotsa koor alles ja eemalda seljale noaga pikkupidi lõige tehes soolikas. Pese krevetid külma veega ja nõruta kuivemaks.
Kuumuta pannil õli koos võiga keskmisel kuumusel. Lisa krevetid ja kuumuta paar minutit. Lisa küüslauk ja tšillihelbed ning kuumuta veel minutijagu. Tõsta krevetid pannilt ning kalla pannile kas kuum kanapuljong või valge vein. Lase pannil olevad mahlad vedelikku keeda, lisa siis suvikõrvitsaribad ja kuumuta paari minuti jooksul läbi. Suvikõrvits küpseb kiirelt. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe ja soovi korral puista peale veel riivitud parmesani.
Voila!

Idee sain SIIT blogist.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.