Uudiste lainel. Babulja restoran, Uulitsa tänavagurmee ja Fruitxpressi e-pood

Esileht / Määramata / Uudiste lainel. Babulja restoran, Uulitsa tänavagurmee ja Fruitxpressi e-pood

Viimased nädalad on olnud vahvate uudiste nädalad ehk siis peale vahepealset suhtelist vaikust saab jälle mitu toredat uut ja head uudist välja hõigata.
Esmalt restoran Babulja. Kuuldused uuest, Laste Maailma kõrval asuvast ja Vene kööki viljelevast restoranist levisid juba mõnda aega. Seetõttu oli põnevust päris palju, kui saabus kutse Babulja avaüritusele. Kindlasti oli soov see koht ka ise üle vaadata ja kuulata, mida selle taga olevad inimesed Babuljast räägivad.

Pirukavalik on aus ja pirukad on väga maitsvad

Teise korruse restorani ruumid

Koht on aus! Vene hinge ja õiget slaavilikku hingust on tunda igal pool ja ka pisiasjades. Saab pirukat ja pliine, borši ja pelmeene. Kõik ikka ilusti käsitsi tehtud. Babulja restoran on seest tunduvalt suurem, kui väljast aimata laseb. Esimesel korrusel paikneb kohvik, mille au ja uhkus on pliiniköök. Pliine pakutakse kolmest erinevast tainast – kaljatainas, hapupiimatainast ja tatrajahust tainas – valmistatuna ning igale pliinile võib igaüks endale meelepärase lisandi välja valida. Lisaks sellele on alumisel korrusel veel suppe, salateid, pelmeene ja päevapraade. Hinnad kõik igati sõbralikud.

Huvilised uut kohta uudistamas

Pöff rebitud veisefileest, muna, kapparid, heeringas, sibul, kurk – puhas klassika, aga suurepäraselt tehtud

Teisel korrusel on lisaks 90 kohale ka suurepärane vaade 

Sült ja seened. Sült, kusjuures, pardilihast

Peakokk. Tätoveering ei tee valdkonnavahetust just liiga lihtsaks 🙂

Grillitud lambakarree oli klass omaette

Instagram sai korraks peaaegu täis Babulja toidupiltidest

Restorani teisel korrusel on avatud aga liharestoran, kus kõik liharoad valmivad grillahjus valmistatuna. Liha grillitakse puusütel ja see annab liharoogadele ilmeksimatult äratuntava sütel grillitud maitse. Kõik maitstud lihad olid nii väga hästi valmistatud kui ka väga kvaliteetsest toorainest. Seega sobib see koht kõigile neile, kes heast ja hästi valmistatud lihast oskavad lugu pidada.
Igal juhul on Babulja näol tegemist vahva tulemisega ja soovitan kõigil, kes Vene kööki, pliine, head liha ja mõnusat meeleolu hinnata oskavad, oma sammud sinna seada ja lasta end hellitada nii, nagu üks Vene vanaema seda teeks.


Uulits ja tänavagurmee. Veidi väiksema mastaabiga söögikoht kui Babulja, kuid kindlasti mitte mingil moel kehvema kvaliteedi ega ideega on Kadaka Selverist üle tee asuv väike vahva koht nimega Uulits. Õhinapõhisel pinnal kasvanud ja entusiasmiga väetatud tänavatoitu pakkuv restoran on kahe venna ettevõtmine, mis sobib tüüpiliseks edulooks või tõestuseks selle kohta, et kui midagi südame ja kirega teha, siis hakkavad igasugused vahvad asjad sinu elus juhtuma. Igal juhul pakub Uulits tänavatoidu säravamat poolt ja tõestab, et burks võib olla lihtsalt niiii hea, et oled valmis selle jaoks seisma järjekorras. sööma kasvõi püstijalu ja tulema ikka ja jälle tagasi. Burkside ja vrappide valik on igati korralik ja igaüks peaks endale lemmiku leidma. Liha grillitakse sütel, mistõttu maitsevad erinevad lihad ka ausalt ja ägedalt.

Kalkunifileeburger peedipesto ja grillitud spargliga ning pardifilee vrapp. Fotode autor: Ragne Värk

Kui burksi peetakse muidu ehk selliseks mehiseks ja toitvaks toiduks, mida enne rannahooaega neiud-naised kipuvad (vähemalt teiste nähes) vältima, siis Uulits on mõelnud ka selle peale. Alates aprillikuust leiab Uulitsa menüüst ka Rannamõisa linnulihast valmistatud burksi ja vrapi. Valida saab ingveri-apelsinikastmega pardifilee vrapi ja peedipesto ja grillitud spargliga kalkunifileeburgeri vahel. Lisaks veel Caesari vrap broilefileega. Maitsvad ja mõnusad kõik.
Toitude juurde pakub Uulitsa tänavagurmee mõnusaid John Lemoni naturaalseid limonaade. Valikus on rabarberi-, koola- ja ploomi maitsega limps, mis kõik omamoodi head ja järeleproovimist väärt.
Kokkuvõtvalt – uus, vahva, ausa suhtumisega tehtud koht, kuhu võiks juba sellepärast sisse põigata, et tänavatoidu kontseptsiooni parimast poolest aimu saada.
Täpsemat infot tasub uurida Uulitsa FB lehelt.

Fruitxpress.
Ja ei jää kaks head uudist kolmandata. Tõenäoliselt ei ole mina ainus, kes on vahel kirunud ja siunanud meie poodide kehva ja lünklikku puu- ja köögiviljadega varustatust. Kui sul on vaja lehtkapsast, siis on parasjahu varustusauk ning kui sul on vaja ilusat värsket säravrohelist salatit, siis on poes pakutav valik selline, nagu oleks enne lettidele jõudmist salat veoauto rataste alt läbi käinud või on lihtsalt juba poolel teel kompostiks. Kurb, aga vahel täiesti reaalne olukord. Eriti toidupildistamise puhul, kus tooraine värskusele ja värvile ei ole võimalik liialt kompromisse teha, on see peavalu vahel ikka päris painav. Aga nagu juba mainisin, on saabunud heade uudiste aeg!

Nüüd on võimalik kõigil puu- ja köögiviljade sõpradel, kes tõeliselt värskest kraamist ja laiast valikust oskavad lugu pidada, tellida vilju Fruitxpressi e-poest. Täpsem info firma kodulehel SIIN. Valik on kindlalt parim, kui kogu meie supermarketite valik kokku ehk siis enne ei ole mina näinud meil saadava ei okrat, finger-laimi, galangalijuurt ega mitmeid muid põnevaid eksootilisi vilju. Hinnad ka kõik igati mõistlikud, nii et minu jaoks on see ettevõtmine küll puhas kingitus, mis nii mõnelgi korral aitab linna poodides ringitiirutamise asemel millegi veidi produktiivsemaga tegeleda.
Loodetavasti jagavad sama rõõmu paljud ja värskeid vilju pakkuv e-pood leiab endale hulganiselt vähemalt sama vaimustunud fänne, kui siinkirjutaja.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.