Vaesed Rüütlid ja lapsed merel punasel laeval

Esileht / Määramata / Vaesed Rüütlid ja lapsed merel punasel laeval

Selle veidi omalaadse pealkirja on tinginud see, et Viking Line´i Soome ja Rootsi vahel sõitvatel laevadel on suvisel ajal põnev lastemenüü. Lastemenüü on retseptivõistluse tulemusena kolme riigi – Soome, Rootsi ja Eesti – laste endi poolt koostatud. Kogu menüüs on üks roog Eesti poiss Amari lemmikretseptide seast ja selleks on vana hea klassika nimega Vaesed Rüütlid.
Meie kodus on ka Vaesed Rüütlid igati aukohal ja seega on see hea põhjus ka blogisse märk maha jätta.

Esmalt aga retseptivõistlusest. Viking Line otsustas seekord teha lastemenüü hoopis teistmoodi ja kaasata menüü väljatöötamisse parimad asjatundjad lastemenüü alal ehk lapsed ise. Nii et seekord on lastemenüü sõna otseses mõttes lastelt lastele ja vale oleks arvata, et menüüs figureeriksid vaid vinkud ja friikad.
Loo algus oli selline, et jõulupühade ajal kuulutas Viking Line välja laste retseptivõistluse. Kuue nädala jooksul laekus üle 500 lemmikretsepti Soomest, Rootsist, Ahvenamaalt ja Eestist.
Võistluse lõppedes seisis Mariella ja Gabriella peakokkadel ees pingeline aeg. Koos Ahvenamaa tippkoka Michael ”Micke” Björklundiga vaadati hoolega läbi saabunud retseptid ning mõeldi, millised sobiksid laevamenüüsse kõige paremini, et juba sel suvel pakkuda ka meie väikestele reisijatele esmaklassilisi maitseelamusi.
Saabunud retseptide hulgast jäi lõpuks sõelale 10, mille põhjal koostati ka lastemenüü Viking Line laevadele. Menüüs on nii eel-, pea- kui järelroad ning seda pakutakse suvehooajal kõigi punaste laevade à la carte ja buffet restoranidedes.
Seega, kes plaanib suvel perega reisi Soome või Rootsi ette võtta, sellel tasub kindlasti maitsta ka lastemenüüd, mis tegelikult pakub maitseelamusi ja -üllatusi ka täiskasvanutele. Täpsemalt saab laevadel pakutava menüüga tutvuda SIIN.

Amar laeva köögis Vaeseid Rüütleid valmistamas

Suured ja väikesed kokad ehk Michael Björklund ja Amar

Rääkides aga Eesti esindajast, kelle lemmikretsept pääses ka lastemenüüsse, siis kokkamishuviline Amar räägib endast nii;
Minu nimi on Amar. Olen 10 aastane ja elan Eestis. Käin 4b klassis. Mulle meeldib jalgpall.
Mulle meeldib üks söök, mille nimi on Vaesed Rüütlid. Selle tegemiseks on vaja saia, piima, muna, suhkrut ja kaneeli. Tehakse seda nii, et kaussi segatakse piim ja lahtiklopitud muna. Saiaviilud kastetakse selle sisse ja pannakse pannile või sisse praadima. Kui saiad on mõlemalt poolt pruunikad siis pannakse taldriku peale ja raputatakse peale suhkrut ja kaneeli. Süüa võib kohe. Mulle väga meeldiks seda ka laeva peal süüa ja arvan, et teistele lastele ka.

Vaesed Rüütlid on selline roog, mis satub ka meie pere toidulauale päris sageli. Hea võimalus näiteks seismajäänud ja veidi tahkele saiale uus elu anda. Ega Amari kirjeldatud tegevuskäigule polegi mul omalt poolt midagi lisada. Või kui, siis seda, et meile meeldib Vaeseid Rüütleid süüa hapuka moosiga ja eriti hea jääb maitse, kui praadimiseks kasutada võid või siis või ja õli segu. Parimad soojalt, aga sobib ka külmalt. Tavaliselt saavad enne otsa, kui ära jahtuda jõuavad. Saiades sobivad hästi õhulised röstsaiad või siis vana kooli batoonsaia viilud. Muna ja piima vahekord on selline, et ühele munale lisa selline paras sorts piima. Kui teed korraga terve saia, siis arvesta vähemalt kahe munaga.

Seega, kui vahel sai on jälle kapis veidi kauaks seisma jäänud, siis võtke Vaeste Rüütlite valmistamine ette ja kui punastele laevadele suvel sõitma satute, siis proovige kindlasti järele lastemenüü ja magusroaks Amari Vaesed Rüütlid.


Postitus sündis koostöös Viking Line´iga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.