Kindral Tso kanaroog Hiinast

Esileht / Määramata / Kindral Tso kanaroog Hiinast
See roog on pärit minu mõni aeg tagasi ilmunud Hiina toitude raamatust ja blogis seda seni ei olnudki. Samas on see külluslik kanaroog meie kodus saanud üheks neist toitudest, mida ikka ja jälle tellitakse. Maitseb kogu perele ja järele ei jää tavaliselt midagi.

Kindral Tso kana on põnev kanaroog, mis on maailmas (eriti Ameerikas)
kulutulena levinud ja on üks populaarsemaid Hiina toite. Väidetavalt on see
roog pärit Hunani provintsist ning on oma nime saanud Qingi dünastia kindrali Zuo
Zongtangi järgi. Samas ei ole mingeid tõendeid selle kohta, et mainitud
kindralil ja sellel kanaroal mingeid sidemeid oleks. Nii elabki see folkloori
ja magusvürtsikat kana ühendav lugu oma elu edasi ning õnneks ei pea kana
suurepärast maitset küll kellelegi tõestama.
4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit + 10 minutit marineerimiseks
500 g kanafileed või kondita ja nahata kana kintsuliha
200 g maisitärklist
soola ja valget pipart
ca 500 ml
maapähkliõli kanatükkide frittimiseks + 2 sl õli vokkimiseks
1 tl tšillihelbeid
2–3 küüslauguküünt, peeneks hakituna
Marinaadi jaoks:
1 sl heledat sojakastet
1 sl Shaoxingi riisiveini (võid asendada kuiva šerri või kuiva valge veiniga)
2 munavalget
Kastme jaoks:
1 dl kanapuljongit
1 sl tomatipastat
1 sl heledat sojakastet
1 sl riisiäädikat
1 sl hoisin’i-kastet
1 sl seesamiõli
1 sl pruuni suhkrut
1 tl maisitärklist
serveerimiseks hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid
Tükelda kana parajateks tükkideks. Sega marinaadiained ja
aseta kana marinaadi sisse. Sega läbi ja jäta ca 10 minutiks marineerima. Sega kõik kastme koostisosad, kuni
suhkur on lahustunud.
Kalla suuremale taldrikule tärklis, maitsesta seda soola ja
pipraga. Veerata kanatükke tärklises. Raputa üleliigne tärklis ära.

Kalla pannile õli ning kuumuta. Kuumust võid kontrollida õli
sisse visatud saiatükikesega, mis peaks ca
30 sekundiga pruunistuma. Friti kanatükke kuumas õlis osade kaupa mõlemalt
poolt, kuni kanatükid on kuldsed ja krõbedad. Ära korraga liiga palju kanatükke
õli sisse tõsta. Kalla õli pannilt ära, pühi vokkpann majapidamispaberiga üle
ning kalla pannile paar supilusikatäit õli. Kuumuta seda ning voki mõnikümmend
sekundit tšillit ja küüslauku. Kalla pannile kaste ja kuumuta, kuni kaste on
paksenenud. Lisa pannile kanatükid ja sega kastmega läbi. Serveeri kohe ja lisa
serveerides seesamiseemneid ning hakitud rohelist sibulat. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.