Kihiline veisehakkliha-kartulivorm ketšupiga juustukatte all

Esileht / Määramata / Kihiline veisehakkliha-kartulivorm ketšupiga juustukatte all

Kuigi pühad on ukse ees, tuleb need loetud päevad, mis selle kõige tähtsama õhtuni jäänud, ka midagi laua peale sättida. Kardetavasti on kõigil kiire pühadele eelnevate sebimistega ja kiire-lihtsa õhtusöögi ideed on hindamatu väärtusega. Sest sööma ju peab 😉
See mõnus külluslik ahjuvorm sobib nii kiire argiõhtu päästjaks kui ka pühapäevase lõunasöögi staariks. Ühest küljest küll lihtne toit lihtsatest koostisainetest, teisalt alati kindla peale minek ehk siis vähe on neid, keda selline kooslus ei kõnetaks. Vormis kokku küpsedes annavad erinevad kihid üksteisele mõnusa maitse ja kartulipudru kihi alla peidetud vürtsikas ketšup on selles koosluses kui kirsiks tordil, andes kogu roale mõnusa vürtsika alatooni.

 Võimalusel kasuta hakklihana lihaveise hakkliha, mis on tugevama ja tumedama maitsenüansiga ning tavaliselt ka vähem rasvasem kui sea- või seguhakkliha. Liha kuivaks jäämist ei ole vaja karta, selle eest hoolitsevad nii lihale laotatud ketšup kui ka kartulipudru kiht. Sibulat võib sinna vormiroa sisse ohtralt lisada, enne tuleks sibul lihtsalt pannil mõnusalt karamelliseks praadida. Selline roog sobib hästi näiteks eelmisest päevast järelejäänud kartulipudru ärakasutamiseks. Kiirel argiõhtul võid kasutada aga poest ostetud valmistoitude letis müüdavat kartuli-köögivilja putru. Juustuga ei ole vaja selle roa puhul ka koonerdada. Külluslik sulanud juustu kiht viimistleb kõik kihid täiuslikuks. Vormiroa juurde paku värsket salatit.

Kihiline
veisehakkliha-kartulipudruvorm ketšupiga juustukatte all

4-le
3 sibulat, hakituna
500 g veise hakkliha (võid asendada ka tavalise koduse hakklihaga)
100 g Maggi ketšupit (nt Maggi ketšup vürtsistele praadidele)
1 kg kartuli-köögiviljapüreed
200 g juustu, riivituna
Soola ja pipart
Hakitud rohelist sibulat
Õli praadimiseks
Kuumuta pannil õli ning prae sibulat mõned minutid. Alanda kuumust ja lase sibulal ca 10 minutit haududa. Tõsta siis uuesti kuumust ning lisa pannile hakkliha. Prae hakkliha seni, kuni see on värvi muutnud. „Haruta“ hakkliha pannil lahti, et ei jääks suuri klompe. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta sibula-hakkliha segu ahjuvormi. Sinna peale laota kartulipuder ja kõige peale säti riivitud juust. Tõsta 200 kraadini kuumutatud ahju ja küpseta ca 35-45 minutit, kuni juust on parajalt kuldne. Enne serveerimist lase veidi aega vormil seista, et ta natuke taheneks ja paremini tõstetav oleks. Puista serveerides peale hakitud rohelist sibulat.


Postitus sündis koostöö Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.