No nüüd on küll viimane aeg tegutseda. Veel mõned ideed Hansaplantist

Esileht / Määramata / No nüüd on küll viimane aeg tegutseda. Veel mõned ideed Hansaplantist

Nende eelseisvate ja kohe-kohe kättejõudvate jõulupühade eel olen sattunud paaril korral Hansaplanti jõulumaale. Oma muljetest ja mõtetest seoses nende imelise jõuluväljapanekuga olen kirjutanud juba SIIN ja SIIN. Viimaseid kaunistusi ja kingitusi jõuludeks varudes leidsin sealt veel vahvaid ideid, mida oleks blogi vahendusel tore jagada. Ja nagu juba teada, siis üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna.

Jõulukuuskede ja -pärgade osas olen ma parajalt konservatiivset mõttelaadi viljelev ehk siis kas üldse mitte või naturaalne. Plastikust kuused ja pärjad jäävad minust poelettidele. Seepärast olin väga meeldivalt üllatunud, kui leidsin, et Hansaplantis punutakse nii kuusest, männist kui ka nulust väga ilusaid jõulupärgi, mida saab siis igaüks ise valida vastavalt oma eelistustele. Riputa kas uksele, väravale või säti lauakaunistuseks. NB! Pildil oleval moel küünlaümbrisena kasutades ära jäta küünalt järelvalveta. Minul on küünal asetatud kõrgendusele, nii et pärja sisse leek ei jõuagi.

Täpselt sellise pärjavaliku on Hansaplanti töötajate osavav näpud valmis pununud.

Hästi mõnus on mängida erinevate elavate jõulutaimedega ning küünalde ja jõuluehetega ning nende värve siis omavahel sobitada. Siin on roosakas jõulutäht leidnud endale seltsiks sama värvi küünla. Kusjuures ka pildil olevad ilusad lihavad kuuseoksad on pärit Hansaplantist ehk siis valik neile, kes päris puud ei soovi tuppa tuua või soovivad lisaks kuusepuule ka kuuseoksi toa kaunistamiseks. Kuna käisin veidi aega tagasi ise metsas kuuseoksi toomas, siis on võrdlusmoment igati olemas ja järeldus on see, et nii ilusaid tihedaid ja lihavaid kuuseoksi ise metsast ei leia.

See küünlaalus sai minu lemmikuks. Mõnusa neutraalse värvitooniga ning mustrist võib ära tunda Iittala ajatu Kastehelmi sarjast tuttava kastepiiskadega motiivi.

Okei, ei hakka valetama, et see punane marjakobar on naturaalne, aga see lihtsalt sobis nii hästi kuuseokstega kokku sobitamiseks, et ei suutnud seda kaunistust ka kasutamata jätta. Nii lihtne ja samas nii ilus!

Nagu juba eelmistes postitustes mainisin, siis sel aastal on minu jaoks lemmikuks värvikombinatsiooniks saanud hõbedase-roosa-pärlmutri kombinatsioon. Hästi ilus puhas kooskõla, mis saadab klassikalise rohelise-punase vahepeal veidikeseks jalga puhkama.

Siin on nüüd lihtsalt ideena välja toodud küünlaaluste kasutamiseks täiendav võimalus. Ise õppisin sellise nipi Portugalis käies, kus sageli pidulaual asetati plastist suur alus taldrikualuseks. Sel moel on võimalik lauda veel eriti pidulikuks muuta (ja natuke ka laudlina kaitsta 😉) ning vastavalt soovile lauale ka erinevaid värvinguid lisada. Siin on kasutatud hõbedast aluskandikut. On ju ilus!
Siin on aga punane alus taldrikutele aluseks asetatud. Hoopis teine mulje ja samas jälle hästi kaunis lisand. Küünlaaluseid, mida ka laua kaunistamisel saab kasutada, leiad loomulikult Hansaplantist. 

No ja kui juba Hansaplanti minna, siis mõned jõukaunistuseks sobivad elavad taimed tuleks ka ikka kaasa võtta. Nii kestavad jõulud kauem ja ka peale kuuse väljaviimist on toas veel kaunis mälestus möödunud pühadest. Punane lumemari on jõuludeks kui loodud. Ainult ettevaatust, taime marjad on mürgised!

No ja kui juba elusate taimede peale jutt läks, siis neoonroheline küpress aitab tuppa veidi värsket rohelust tuua, mille toel on ehk kergem kevadeni kõndida. Hansaplanti tublid töötajad lugesid ainult sõnad peale, et küpress ei kannata läbikuivamist, seega hoia muld niiske ja vahel võid selle reibasrohelise sõbra isegi duši alla kümblema viia. Külma kardab ta ka, nii et koju tuues hoia uut sõpra ilusti soojas.

Kaunist jõuluootust ja säravaid ideid nii kodu kui jõululaua kaunistamiseks!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.