Iiri kohvi sinep. Kingikotti või pidulauale

Esileht / Määramata / Iiri kohvi sinep. Kingikotti või pidulauale

Esmalt näen oma vaimusilmas lugejate kerkinud kulme ja tõusvat hääletooni. Iiri kohvi sinep??? Midagi läks valesti või? 😊
Kõik siiski kontrolli all ja ei ole tegu jõulupalavikust tingitud sonimisega. Olin ise ka üllatunud, et kohvil ja sinepil võiks ühte purki asja olla. Ja mitte lihtsalt niisama, vaid tulemuseks on tõeliselt üllatava ja väga mõnusa maitsekooslusega sinep, mis sobib oma väikese dekadentsi tõttu ideaalselt nii pühadelauale kui ka kingikotti peitmiseks.

Maitset annab selle sinepi puhul esmalt muidugi sinep, aga olulist roll mängivad ka kohv ja särtsu lisab viski. Muud maitsed aitavad lihtsalt maitsetasakaalu balanssi sättida – magus, hapu, soolane ja koorene maitse liidavad Iiri kohvi maitsega sinepi mõnusalt mahedaks maitselisandiks, mis sobib erinevate lihadega või muudes kooslustes kasutada.
Retsepti puhul on antud kogused pigem indikatiivsed ehk siis sellise maitsesinepi puhul võta kindlasti lusikas kätte ja säti maitsed täpselt enda järgi tasakaalu. Kui oled magusama sinepi sõber, lisa suhkrut või mett, kui sulle aga meeldib hapukama alatooniga sinep, siis lisa veiniäädika rohkem jne.


Iiri kohvi sinep
1 dl sinepipulbrit (seda tasuks otsida kas turgudelt või siis maitseainteteriiulilt, nt Meira, Maadlexi ja Colman´s märkide all olen erinevates poodides näinud)
1 tl maisitärklist
1 dl pruuni suhkrut
Näpuotsaga soola
50 ml kanget espresso kohvi (mina eelistan Lavazza ubadest valmistatud kohvi)
2,5 dl 35%-list koort
1 muna
1-2 dl rapsiõli
2 tl palsamiveini või muud veiniäädikat
3 sl viskit
veidi vedelat mett
Sega kastrulis sinepipulber, suhkur, sool ja tärklis. Kalla juurde muud ained (välja arvatud viski) sega läbi ja kuumuta vaiksel kuumusel, kuni segu pakseneb ja hakkab kergelt mullitama. Lisa viski, sega kõik läbi ja maitsesta nüüd lõplikult. Tõsta purkidesse ja säilita jahedas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.