Õunamahlaga hautatud hapukapsas

Esileht / Määramata / Õunamahlaga hautatud hapukapsas

Jõulud ja hapukapsas on püha kooslus, mis kuulub meie geneetilisse koodi. Ei ole ükski õige jõululaud ilma hapukapsa ja verivorstita. Loomulikult võib minna lihtsama vastupanu teed ja juba valmiskujul müüdavat hapukapsast pakkuda, mida tähtsal õhtul lihtsalt purgist pannile soojenema urgitseda saab. Samas võib siiski vähemalt kord aastas korraliku hapukapsateo ikkagi ise ära võtta. Isetehtud kapsas maitseb ALATI paremini, see on kindel. Lisaks saab maitset siis täpselt enda järgi sobivaks sättida. Kes tahab magusamat, kes hapumat, kes rammusamat, kes lahjemat.

Kapsast võib hautada nii pliidil potis, ahjus või ka näiteks Slow Cookeri potis, kus kapsas madalal temperatuuril pikalt haududa saab ja tänu madalale temperatuurile oma tekstuuri mõnusalt alles hoiab.

Hapukapsas vajab koos lisatud maitsetega parajalt pikka hautamist, et ta olek muutus just täpselt selliseks, mis iga pere eelistus ja standard. Mulle meeldib näiteks mitte päris pehmeks haudunud kapsas, mida on kergelt veel hamba alla tunda. Sellise tulemuse saab siis, kui kapsast umbes tunnikese pliidil hautada. Kahetunnise hautamise tulemuseks on pigem hästi pehme kapsas, mille struktuur on juba praktiliseks kadunud.
Kel aga olemas Slow Cooker pott, võib katsetada kapsast ka seal valmistada. Minul kulus kapsa hautamiseks 4 tundi “slow” režiimil ehk siis 77 kraadi juures. Tulemus oli parajalt oma tekstuuri säilitanud ja samas mõnusalt maitsed kokku keenud kapsapada.

Hapukapsas õunamahlaga
1 kilo hapukapsast (minu lemmik on jätkuvalt Uus-Kongo talu hapukapsas)
5 dl õunamahla (soovitavalt kodust magusat mahla)
50 g võid
1,5 dl pruuni suhkrut
1-2 tl soola
soovi korral jõuluvürtse – kardemoni, ingverit, muskaati vm
Tõsta potti kapsas, hakitud või, õunamahl, suhkur ja sool. Soovi korral lisa ka jõuluvürtse. Sega läbi ning hauta vaiksel kuumusel pliidil või ahjus 180-200 kraadi juures 1-2 tundi. Slow Cookerit kasutades hauta “slow” režiimil 4 tundi ja “high” režiimil 2 tundi.
Maitsesta lõplikult.

Hea uudis on see, et ka sel aastal saabus Ülemiste keskuses asuvasse Kulp kauplusesse uus partii punaseid Slow Cooker potte. Punaseid potte toodetakse ainult jõuludeks ja eelmisel aastal said just need kaunitarid kiirelt otsa. Ülejäänud aja tuleb läbi ajada tagasihoidlike hallide pottidega.
Kui soovid endale ka ühe sellist mõnusat potti, siis hetkel on võimalik seda veebist tellida 20%-lise soodustusega. Selleks sisesta tellides lihtsalt voucheri koodiks “Isetehtud” ning SEE kaunis punane sõber asubki üsna peatselt sinu poole teele. Sama hinnasoodustus kehtib ka kõikidele teistele www.homedecor.ee veebipoes müüdavatele täishinnaga toodetele. Nii et kui jõulukingid veel ostmata, siis nüüd on selleks suurepärane võimalus!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.