Kreemises Brie-juustu kastmes seened. Kas niisama maiustamiseks või pastana

Esileht / Määramata / Kreemises Brie-juustu kastmes seened. Kas niisama maiustamiseks või pastana

Kreemises-kooreses kastmed seened on midagi tõelistele seenesõpradele. Hea lihtne valmistada ja sobib nii iseseisvaks roaks, kõrvalroaks või ka keedetud pastaga kokku sobitades maitsvaks pastaroaks vormistada.

 Maheda, õrna ja küllusliku maitsega Brie juust sobib seentega kokku sättimiseks imehästi. Kergelt tüümianist ja küüslaugult maitset saanud seened vajavad vähe, et kokku moodustuks maitsemeeli hellitav roog.
Brie juustu ümbritseva kooriku võid soovi korral ära lõigata. Seda on lihtsam teha nii, et asetada juustu enne toidutegemist mõneks ajaks sügavkülma. Läbi külmutada ei ole vaja, piisab, kui juust lihtsalt tahkemaks ja seetõttu kergemini lõigatavaks muutub. Nii saad võimalikult õhukeselt juustu koore ära lõigata ja juust sulab seentele ühtlaseks kreemiseks kastmeks.

Kreemises Brie-juustu kastmes seened roheliste hernestega
4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit
1 sl võid
400 g šampinjone, suuremad tükeldatuna, väiksemad tervena
2 küüslauguküünt, viilutatuna
50 ml köögiviljapuljongit
125 g NaTurek Brie juustu (soovi korral koorituna)
200 g rohelisi herneid (külmutatuna)
soola ja pipart
värsket tüümiani
Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel. Lisa pannile seened ja hauta neid seni, kuni need on pehmed ja seentest eralduv mahl on suuremalt jaolt aurustunud. Selleks kulub ca 10-15 minutit. Lisa pannile küüslauk ja värske tüümian. Hauta veel paar minutit. Kalla siis pannile puljong, herned ja tükeldatud Brie juust ja kuumuta, kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.
Kui soovid tummisemat varianti, võid lisada seentele veel ahjus või pannil krõbedaks küpsetatud ning tükeldatud peekonit.
Samale juustukastmega seentele võid lisada keedetud pastat. Nii saad maitsva pastaroa.

Postitus sündis koostöös NaTurek juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.