Jõuludeni vaid loetud päevad! Imeline jõulumaa Hansaplatis pakub ohtralt kingi- ja kodukaunistamise ideid

Esileht / Määramata / Jõuludeni vaid loetud päevad! Imeline jõulumaa Hansaplatis pakub ohtralt kingi- ja kodukaunistamise ideid

Kohe-kohe on käes kolmas advent ja see tähendab seda, et jõuludeni on jäänud vaid loetud päevad. Talveilm vaheldumisi sügisese sajuga on siiski niipalju valget lund näidanud, et väike jõulutunne peaks olema igal ühel juba põue pugenud. Või kui ei ole, siis on tagumine aeg seda vaikselt tekitama hakata.
Kui napib ideid, mida ja kuidas sel aastal jõuludeks oma tuppa sättida ning eelmiste aastate jooksul kogunenud veidi eklektilisi jõulukaunistusi täis karp tundub oma aja ära elanud olevat, tasub sammud seada või tõenäolisemalt muidugi autonina keerata Hansaplanti. Linna külje all asuvas keskuses on end laiali laotanud tõeline jõulu võlumaa, kus leiab nii kingitusi, jõulukaunistusi ja loomulikult ka palju-palju erinevaid taimi, millega jõulude ajal oma kodu kaunistada. Kuusepuid (nulgu, mändi jt) soovi korral ka.

Esmalt olgu kohe öeldud, et tegemist ei ole mingi väikese jõulunurgakesega, vaid tõelise jõuluMAAga, kus astud ühest kaunist toast teise ja lõpuks jõuad vaid ainult sel moel oma imestust ja imetlust väljendada nagu allpool videos.

Umbes samamoodi käisin ka mina Hansaplant´is ringi 😄
Hästi vahva on see, et Hansaplant on koondanud erinevaid jõulukaunistamise ideid igale maitsele. Ma ise takerdusin sel aastal pärlmutter-hõbe-roosa kooslusesse, mis on mõnus vaheldus tavapärasele punane-roheline jõulukooslusele oma õrnuses ja karguses. Midagi sellist siis nagu allpool pildil näha.

See roosa ja hõbedase kooslus on minu jaks sel hooajal lemmikuks saanud. 

Samas võib soovi korral võtta suuna hoopis sinisele, lillakatele, kuldsetele, hõbedastele jne jõulukaunistusele või jääda hoopis maalähedaseks ja eelistada puidust ja looduslikest vahenditest tehtuid ehteid. Erinevaid kombinatsioone jagub igal maitsele ja mängulusti peaks jätkuma kõigil, kes kodukaunistamist nautida oskavad.
Minul kippus olema nii, et kraamisin ühes saalis käru üht kombinatsiooni täis ja siis, teise saali jõudes, tegin jälle kiired vahetused ja muutsin kõik plaanid jälle natuke teiseks. Mõned korrad niimoodi tehes koorus lõpuks ka “Meie kodu jõulud aastal 2017” kombinatsioon välja, aga kerge see muidugi ei olnud ja ühel hetkel tuleb lihtsalt otsusekindel olla. Enne tuleb muidugi emotsioonidel lasta paar korda üle pea käia ja oma ahhetamised põhjalikult ära ahhetada.

Ole nüüd siis otsustusvõimeline ja püüa leida, mida võtta ja mida jätta. Mina jäin küll hätta. 

Roosa on uus punane. Vähemalt sel hooajal ja minu jaoks 😉

Sinivalged jõulud. Ilus ja karge!
Hästi vahvad on suured õied kuusekaunistusena. Midagi täiesti uut ja vahvat ning vahelduseks klassikalistele jõulumunadele. Mulle väga meeldib!

Suurte laternate abil saab ka õuele, terrassile või rõdule mõnus jõulumeeleolu tekitada laternasse sätitud küünla abil
Siia nurka tahaks lihtsalt end kerra tõmmata ja nurrudes natuke aega kogu seda ilu nautida.

Mul on tunne, et siin kamina ees võib vahel ka Jõuluvana ennast kohata. Nädalavahetusel on kõige suurem tõenäosus, et tugitoolis istub see hooaja kõige oodatum mees.

Hansaplant meeldib mulle juba seepärast, et peale väikest sõitu kodust linnaservale, laotab end seal lahti tõeline paralleelreaalsus. Roheline, rahulik, hoopis teises tempos toimiv ja sind kiirelt ka samasse rahulikku kulgemisse haarav. Aianduskeskuse töötajad on kui muinasjutuhaldjad, kes taimede vahel vaikselt ringi liiguvad ja vajadusel sulle head nõu või soovitusi jagavad. Närviline stressirohke linnaelu koos ummikute ja kiirustamisega jääb ilmselgelt siit keskusest kaugele. Tõeliselt zen-kulgemine keset rohelust ja jõulumaailma.

Sellised pisikesed jõulupuud võivad kevade tulles ilusti aeda ümber kolida. Minu koduaias on mitu algselt potis ja tubast jõulupuud nüüd juba palju-palju suuremaks kasvanud. 

Jõulutäheta ei saa. Igale maitsele igas suuruses ja värvitoonis. 

Meie jaoks natuke nostalgiline alpikann sobib tegelikult ju väga hästi ka jõuluililleks. Värvikirkus võtab hingetuks!

Lumeroos oma tagasihoidlikus ilus on kui meie karge talveaja sümbol. Kaunis oma vaoshoituses.

Kirgasrohelisi jõulupuid igale maitsele. Tumerohelisest kuusest neoonrohelise küpressini

Kirsina tordil avastasin, et lisaks kõigele muule pakub Hansaplant ka kohapeal punutud jõulupärgi. Tunnistan ausalt, et minul ei ole tekkinud mingit suhet ei plastist kuuskede ega jõulupärgadega. Kui üldse, siis ikka päris kuusepärg ja kuusepuu. Seepärast olin igati rõõmus, kui avastasin Hansaplant´is ringi liikudes terve stenditäie värskelt valmis punutud jõulupärgi. Imearmsad, kohevad ja erinevate kaunistustega. Nii et ka värske jõulupärg sai lõpuks endale kaasa haaratud.
Tunne on nüüd selline, et jõulud vist võivad vaikselt tulema hakata küll!

Kohapeal punutud jõulupärjad. Kuusest, hõbekuuses või männist. LOOMULIKULT päris okstest. 

Veidi infot veel Hansaplant´i tegemistest detsembris.
16.12 kell 12-15 Jõulupärgade ja küünlaseadete meisterdamise õpituba. Jõulupärgade valmistamist soovitame täiskasvanutele ja lastele sobib suurepäraselt küünlaseadete meisterdamine. Juhendavad Hansaplanti tegusad käsitöömeistrid. Hind sõltub kasutatavatest materjalidest.
17.12 (aeg veel täpsustub) Küünalde meisterdamine. Töötoas kastame küünlad mesilasvahasse ja kaunistame need erinevate pildikestega. Lapsed saavad teada, kuidas küünal üldse põleb ja millal inimesed küünlavalgust kasutama hakkasid. Räägime töökatest mesilastest ja mesilasvaha kasutusvõimalustest. Puudutame ka tuleohutuse teemat.
Igal advendinädalavahetustel on jõuluvana ka ise kella 11st 15ni kodus olemas!
Et mitte põnevaid ettevõtmisi maha magada, jälgi jooksvat infot Hansaplant´i FB leheküljelt.

Postitus sündis koostöös Hansaplantiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.