Uus lemmik! Lihtne Camembert juustu ja pähklitäidisega pirukas

Esileht / Määramata / Uus lemmik! Lihtne Camembert juustu ja pähklitäidisega pirukas

Mõni retseptiidee töötab koheselt nii, et paigutub hetkega “läheb kordamisele” failide kausta. Eriti kui tegemist on neljast komponendist valmiva imelihtsa ja samas ülihästi toimiva kooslusega, mille võib valmistada pea möödaminnes. See on just selliseks kriisiküpsetiseks, kui näiteks külalised kohe saabumas ja vaja kiirelt midagi head ja elegantset valmistada, aga ajakrediit on olematu. Selleks puhuks tasub varuda valmiskujul müüdavat pärmi-lehttaiast ja üks ketas Camembert juustu. Lisaks võiks veel käepärast olla Kreeka pähkleid või pekaanipähkleid (sobivad ka muud pähklid) ja mingit head moosi, aga miks mitte ka näiteks kuivatatud jõhvikaid või – aprikoose.

Nagu vist juba pildiltki aru saada, on selle küpsetise puhul vaja lihtsalt Camembert juustu ketas keerata taina sisse. Maitseks sobib peale sättida mõnd oma lemmikmoosi. Mina kasutasin aprikoosimoosi. Krõmpsuvat tekstuuri lisavad pähklid. Ahjus kuldseks küpsetada ja ongi kogu pirukas valmis. Voila!

Lihtne Camembert juustu ja pähklitäidisega pirukas
2-le
120 g NaTurek Camembert juustu (sobib ka Brie juust)
100 g võiga pärmi-lehttainast
2-3 sl aprikoosimoosi (sobib hästi ka viigimarja-, õuna- või muu meelepärane moos)
väike peotäis Kreeka pähkleid või pekaanipähkleid, jämedalt hakituna (nt Gemundi valikust)
muna määrimiseks
soovi korral seesamiseemneid pealeraputamiseks
Rulli tainas jahusel pinnal ristküliku kujuliseks. Joonista Camembert juustule terava noaga ristipidi lõiked peale ja tõsta siis taina keskele. Tõsta juustule moosi ja moosile puista pähkleid (võid neid veidi väiksemaks hakkida). Voldi tainas kokku nii, et juust jääb keskele. Suru taina ääred kokku, et küpsemise ajal tainas lahti ei lööks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 180 kraadi juures ca 25-30 minutit kuni tainas on kuldne ja krõbe.
Lase ca 5 minutit jahtuda ja serveeri siis soojalt.



Postitus sündis koostöös NaTurek juustudega. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.