Värsked austrid habanero-tomati mignonette kastmega

Esileht / Määramata / Värsked austrid habanero-tomati mignonette kastmega

Aasta lõpp läheneb ja sellega kaasnevad pidulikud hetked muutuvad üsna sagedasemaks. Pidulikule lauale sobib hästi sättida erinevaid mereande, mille valik on meil aasta-aastalt järjest paremaks muutunud. Austrid, kaheksajalad, värske tuunikala, kammkarbid, merekarbid, krevetid, homaarid ja mitmed eksootilised mereannid on sagedased külalised meie parimate poodide kalaosakonnas ja millal siis veel neid lauale sättida, kui pisut pidulikumal aastat kokkuvõtval ajal uue ja särava aastaringi ootuses.

Mereandide puhul on esmaseks kriteeriumiks nende värskus. Kui see nõue on täidetud, siis vajavad nad reeglina üsna vähe. Mõned kvaliteetsed lisandid, ohtralt hoolt ja armastust, vahel kiirelt ka kuumtöötlemist ning hõrgutavad ja kerged pidulikud road ongi valmis. Heaks vahelduseks jõuluaegsetele rasketele roogadele.

Austreid kas armastatakse jäägitult või siis ollakse kindlalt seda meelt, et süüa need mereannid küll ei sünni. Kes esimesse gruppi kuuluvad, teavad, et värsket austrit on raske millegi muuga võrrelda ja et austrid suudavad täita nii mõnegi hõrgu ja üleva hetke. Austritele võib lisaks pakkuda kerget ja vürtsikat mignonette kastet, mis delikaatsele värskele mereannile kauni raamistuse vormistab.
Austrid habanero-tomati mignonette kastmega
4-le
Valmstamisaeg: 10 minutit
16 värsket austrit, värskelt avatuna
1 keskmise suurusega tomat, seemned eemaldatud ja peeneks hakitud
1 šalottsibul, peeneks hakituna
Veidi värsket koriandrit, hakituna
2 sl värsket laimimahla
1 habanero tšillipipar, seemned eemaldatud ja hästi peeneks hakitud
Soola ja pipart
Mignonette´i valmistamiseks sega omavahel kausis tomat, šalottsibul, koriander, laimimahl ja habanero tšilli. Maitsesta soola ja pipraga. Ava austrid, tõsta need jääga vaagnale ja tõsta igale austrile umbes 1 tl mignonette kastet. Ülejäänud kaste tõsta kausiga austrite juurde, kust igaüks saab seda soovi korral juurde tõsta. Serveeri koheselt.


Retsept ilmus 2017. aasta novembri-detsembrikuises Toit&Trend ajakirjas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.