Ürdine sealihapihv seente ja sibulaga

Esileht / Määramata / Ürdine sealihapihv seente ja sibulaga
See on üks tõeline mugavustoit, mida sobib teha kas kiirel argiõhtul või ka näiteks maakoju minnes, kui ei ole mahti kogu vajaminevat toiduainete varustust kaasa haarata. Piisab sellest, kui haarata kaasa tükike seafileed ja maitsestatud küpsetuspaberid. Kui on soov rikkalikuma taldrikutäie järele, siis veel mõned sibulad ja seened. Seafileest lõigatud paraja paksusega pihvi võiks enne
pannile asetamist kergelt läbi vasardada, et ta paremini läbi küpseks ning siis Maggi maitseainetega küpsetuspaberi vahel lihtsalt pannil mõne minuti jooksul valmis
küpsetada. Lisandiks sobib pihvile peale sättida pannil või sees magusaks ja
karamelliseks praetud sibul ja seened, mis pisut maitselisa tüümianilt saanud.
Nii saabki tulemuseks ühe toeka ja maitsva taldrikutäie, kuhu lihale seltsi
sobib pakkuma klassikaline kartulipuder koos värske salatiga. Pihvi maitseid
võid varieerida Maggi erineva maitsestusega küpsetuspaberitega ehk siis igaüks
leiab oma lemmiku katsetades ja maitseid sobitades. 



Mahlased sealihapihvid seente ja sibulaga
2-le
2×150 g lõik sea välisfileest (ca 1,5 cm paksune)
2 lehte Maggi küpsetuspaberit ürtidega (võid kasutada ka
teisi maitseid)
2 sibulat, poolratastena
200 g pruune šampinjone
Võid
Õli
Soola ja pipart
Värsket tüümiani
Serveerimiseks kartulipüreed ja värsket salatit

Vasarda seafilee lõigud haamriga läbi. Aseta Maggi
küpsetuspaberite vahele ja suru pabereid vastu liha, et  paberi küljes olevad maitseaineid võimalikult palju
liha külge jääks. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ning prae liha paberi vahel
mõlemalt poolt mõned minutid, kuni liha on pruunistunud ja läbi küpsenud. Samal
ajal kui liha küpseb, valmista sibul ja seened. Selleks kuumuta pannil veidi
õli ja võid ning hauta keskmisel kuumusel sibulat 10-15 minutit, kuni see
muutub karamelliseks. Umbes 5 minutit enne valmimist lisa tükeldatud šampinjonid
ning mõned oksad tüümiani ja hauta ka need koos sibulaga läbi. Maitsesta soola
ja pipraga. Serveerides tõsta taldrikule praetud liha ja lihale tõsta peale
sibul koos seentega. Pudista peale mõned tüümianilehed. Serveeri koos kartulipüreega
ja värske salatiga. 



Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.