Kookose ja valge šokolaadi panna cotta veriapelsini ja tähtaniisi kastmega

Esileht / Määramata / Kookose ja valge šokolaadi panna cotta veriapelsini ja tähtaniisi kastmega

Luksuslik ja samas lihtsa valmistuskäiguga dessert, mis sobib hästi just veriapelsinide hooaega. Muul ajal sobib seda loomulikult ka tavaliste apelsinidega teha, kuid veriapelsinide kirglik värvipalett annab sellele roale veel lisaväärtuse. Kui klassikaline panna cotta on valmistatud ikkagi tavalisest koorest, siis eksootilise maitsenüansiga kookospiim sobib selle Itaalia klassiku puhul samuti imehästi. Kookose ja valge šokolaadi magusust aitab veriapelsini ja vürtsidega rikastatud kaste hästi tasakaalu viia.

Kookose ja valge šokolaadi panna cotta veriapelsini ja tähtaniisi kastmega
4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit + tarretumiseks vajalik aeg
4 dl kookospiima
4 lehte želatiini
70 g valget šokolaadi, tükeldatuna
Veidi õli vormide määrimiseks
2 veriapelsin mahl
3 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
Veidi vanilliekstrakti
3-4 tähtaniisi
Väike sorts Vana Tallinna likööri
1 veriapelsin, fileerituna

Määri väikesed portsjonvormid õliga. Aseta želatiinilehed mõneks minutiks külma vette likku. Kuumuta potis kookospiim, tõsta tulelt, lisa valge šokolaad ja lase sel kookospiima sees sulada. Tõsta želatiinilehed külmast vees kuuma kookospiimasegu sisse ja sega ühtlaseks, kuni želatiin on täielikult lahustunud. Kalla segu vormidesse ja aseta külma vähemalt paariks tunniks.
Tarretumise ajal valmista kaste. Selleks sega kastrulis veriapelsini mahl, suhkur, vanilliekstrakt ja tähtaniis. Keeda mõned minutid ilma kaaneta, kuni kaste muutub veidi paksemaks ja siirupiseks. Sega juurde Vana Tallinna liköör ja jahuta.
Serveerides tõsta igale taldrikule paar supilusikatäit veriapelsini kastet, sinna peale aseta vormist välja kummutatud panna cotta ning säti juurde fileeritud veriapelsini viile.


Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.