Suvine koolivaheaeg on mõnusalt käeulatuses. Vaid mõned nädalad ongi jäänud korralikku koolilapseelu ning siis võib mõneks ajaks taas koolivormid lühikeste pükste ja koolisussid varbavahede vastu vahetada. Küllap on paljudel plaanis koolivaheajal ka veidi reisida. Asuvad ju mitmed laste lemmikkohad – alates siis ülelahe Linnanmäki lõbustuspargist või ka rohkete võimalustega ja paljude lastele suunatud teemaparkidega Rootsimaa – vaid laevasõidu kaugusel.
Hästi vahva on see, et koolivaheajal reisivate laste peale mõeldes on Viking Line´i laevadel külluslik ja igati mõistliku valikuga laste buffet-laud avatud. Lastemenüü uuendamisel on oma eksperthinnanguga appi tulnud lapsed ise ning see on senisest kvaliteetsem ja tervislikum. Menüü on koostanud Rootsi juuniorkokkade meeskond eesotsas Victor Magdeburgiga. Menüü hindajateks olid kõige asjatundlikumad eksperdid ehk siis loomulikult lapsed ise.
Lähemalt võid Viking Line´i lastemenüüst lugeda SIIT.

Siin siis väikesed eksperdid koos kokaga, kes laste soovid menüüks teostas ja vormistas
Väikesed eksperdid teavad kõige paremini, mis lastele maitseb

Sain ka mina maitsta uut, alates 14. juunist pakutavat lastemenüüd ja pean tunnistama. et kui pahatihti võib lastemenüü ja rämpstoidu poole kalduva valiku vahele võrdusmärgi tõmmata (teadagi, vinkud ja friikad), siis uus menüü on selline, mida võiks ka ise väga hea meelega ja üldse mitte nurisemata süüa ja nautida.

Salatite valik laste-buffet laual on värvikirev ja valikuterohke
Siin esiplaanil on üks lemmikuid – kartulipüree porgandi ja selleritükkidega. Hästi maitsev ja mõnus versioon kartulipüreest!
Bataadifriikate kõrval on tavafriikad ikka tõeliselt kahvatud. Seda nii otseses kui ka maitse mõttes. 
Väga maitsev oli bolognese kaste. Just see õige, kaua kokku keedetud ja maitsetihe.
Meega röstitud ahjuköögiviljad ja koorekastme alla peidetud lõhe
Laste absoluutseks lemmikuks saanud kleepuvad kanakoivad

Olles maitsnud kõiki Viking Line´i laevade lastemenüü toite, võin küll käsi südamel kinnitada, et sellel laual on kokku saanud nii supermaitsvad toidud kui ka hoolikalt läbimõeldud toiduvalik. Tore on see, et järjest enam loobutakse lihtsama vastupanu teed minemisest ja ei alahinnata laste maitset ja eelistusi.
Seega, planeerige suveks mõni tore reis kas Soome või Rootsi ning nautige Viking Line´i laudadel pakutavat lastemenüüd. Vikingi buffet-lauad on teada tuntud headuses niikuinii igal õhtul külluslikult kaetud ka täiskasvanutele ning sealgi on maitseüllatusi palju-palju.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.