Minu suhe kapsaga on ajas parajalt ebastabiilne. Kui tuleb müügile kevadine värske neoonroheline kapsas, siis söön ma kapsast piltlikult igal toidukorral. Ei ole mingi probleem sättida pannilt kiirelt läbi käinud kapsa hommikuse munaroa kõrvale ja nii lõunaks kui õhtuks veel mõni kepsakas kapsaroog ära süüa. No ei saa isu täis! Hetkel olen just sellesse kapsasõltuvusse takerdunud ja naudin seda hooaega täiel rinnal. Kui aga sügisel kapsapead taas valgeks, tihedaks ja tuimaks muutuvad, siis taandub ka minu kapsaarmastus väga mõõdukaks ja aukohale kipub trügima pigem hapukapsas, mida siis kevadeni reipalt edasi krõmpsutan.
Praegu on aga noored kapsas minu hinges, südames ja taldrikul. Tavapärase kapsa-tilli värske salati asemel on aga uueks lemmikuks trüginud kapsasalat wakame vetikaga. Selle lihtsa ja igati suurepäraselt toimiva idee sain privaatrestoranis Köök toimunud esitluselt, kus see salat koheselt minu südame võitis. Nüüd juba mitu korda meie kodus ka menüüs olnud. Kergelt Aasia mõjutustega salat on hea kerge kõrvalroog näiteks grillroogade juurde.

Kapsas, wakame vetikas ja seesamiseemned. Igati toimiv kooslus

Kapsasalat wakame vetikaga
2-4-le
Valmistamisaeg: 10 minutit
1 keskmise suurusega noore kapsa pea, õhukeste ribadena
100 g wakame vetikat (kui oled suur wakame sõber, võid ka rohkem lisada)
1-2 sl sojakastet
laimimahla
veidi seesamiõli (soovi korral)
seesamiseemneid
soovi korral veidi hakitud koriandrit
Sega omavahel sojakaste, laimimahl ja seesamiõli. Sega kausis kapsaribad ja wakame vetikas. Kalla peale salatikaste, sega läbi ja jäta veidikeseks ajaks maitsestuma. Serveerides puista peale seesamiseemneid. Kui oled koriandri sõber, puista salati sisse ka hakitud värsket koriandrit.

Seesamiseemned võid lisada kergelt pannil röstituna. Nii muutuvad need aromaatsemaks ja maitse tugevamaks.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.