Seakaelakarbonaad on grillihooaja klassik, milleta ei suuda
ükski grillroogade veendunud fänn üht korraliku grillpidu ettegi kujutada. Ootamatult saabunud suur suvi on grillihooajale suure stardi juba mai esimeses pooles andnud ja grillid huugavad jätkuvalt igas aianurgas. Las need pliidid puhkavad vahepeal. Valmis marinaadides liha ostmise asemel võiks aga kaaluda ise marinaadi
valmistamist. Kes seni pole soendanud ise käsi marinaadiseks teha, lugegu läbi
see retsept ning otsustagu siis, kas grillimarinaadi tegu on lihtne nagu
lapsemäng või mitte. Mina kipun ikka seda esimest arvamust esindama ja seepärast meeldibki mulle ise marinaade kokku segada ja erinevaid kooslusi katsetada. Enda jaoks just selle õige maitsekoosluse saab igaüks juba vastavalt enda eelistustele täpselt
paika sättida, siintoodud kooslus ja tasakaal on vaid üks lõputustest võimalustest. 
Seakaelakarbonaad punases marinaadis
4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
+ marineerimiseks vajalik aeg
4×250 g  seakaelakarbonaadist lõigatud steike
Punane marinaad:
1 dl Maggi ketšupit (näiteks šašlõkiketšup)
3 küüslauguküünt, purustatuna
3 sl mett
2-4 sl sojakastet
Õli
Soola ja pipart
Värskeid hakitud ürte.
Marinaadi valmistamise jaoks sega omavahel ketšup, küüslauk,
mesi, sojakaste ja veidi soola ja pipart. Tõsta kaelakarbonaadi tükid sinna
sisse marineerima vähemalt paariks tunniks kuni üle öö. Tõsta liha marinaadist
välja. Piserda grilli õliga ja grilli karbonaaditükke kuumal grillil mõlemalt
poolt 3-5 minutit või kuni liha on küps. Küpsemisaeg sõltub lihatükkide paksuseks. Jäta enne lahtilõikamist veel umbes 15
minutiks liha rahunema. Serveerides puista peale värskeid hakitud ürte ja paku juurde värsket salatit. 



Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.