Suvine grillimise aeg ja eelseisev grillisuvi esitab taas väljakutseid, et mida põnevat sel hooajal võiks grillipidudele või piknikulauale panna ja millega külalisi ja sõpru üllatada. Üheks võimaluseks on katsetada sinihallitusjuustukastmega, mis on mõnusalt universaalne kaste, mis vaatamata oma üsna tugevale maitsele sobib väga paljude erinevate toitudega alates grillitud punasest lihast, kalast, kanast ja lõpetades erinevate grillitud köögiviljadega.
Samamoodi sobib selline kaste hästi salatitele. Proovi näiteks grillida Rooma salatit ja nirista siis serveerides peale sinihallitusjuustukastet. Imeline! Meie jaoks oli tõeline maitseüllatus ka see, kuivõrd mõnus ja maitsev jäid näiteks grillitud kapsalohud sinihallitusjuustukastmega. Tuleb kindlasti ja korduvalt kordamisele sel grillihooajal ja tõenäoliselt ka edaspidi.
Sinihallitusjuustukastme valmistamine ei ole sugugi keeruline ja sellega saab hakkama iga inimene, kes suudab lusikat käes hoida ja seda segamiseks kasutada. Siin retseptis soovitan kasutada tugevama maitsega sinihallitusjuustu, et pikantse maitseküllase kastme efekt hästi välja tuleks. Bergaderi Bavaria Blu sinihallitusjuustud sobivad selle kastme valmistamiseks ideaalselt. Hoia sinihallitusjuustu lihtsalt veidi aega enne kastme valmistamist toasoojas, siis on lihtsam seda kastme jaoks pehmeks hõõruda.
Sinihallitusjuustu-kaste
Koostisosad
- 100 g Bavaria Blu sinihallitusjuustu toasoojana
- 2-3 sl hapukoort
- 2-3 sl majoneesi
- 2 tl sidrunimahla
- 1-2 küüslauguküünt purustatuna
- 1 tl sinepit
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Hõõru toasoe sinihallitusjuust kausis pehmeks kuni moodustub kodujuustu taoline pisut tükiline mass. Lisa majonees, hapukoor, sidrunimahl, küüslauk ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga. Vajadusel tasakaalusta veel maitseid. Serveeri erinevate grillroogade, salatite või võileibadega.
Postitus sündis koostöös Estoveriga.
Vasta