Nonii, olemegi siis taas kodused ja lõputule küünlapäevale sarnanev painavalt pikk koroona-aeg kestab edasi. Loodetavasti kusagil nädalate või kuude taga oleva võiduka lõpuni, aga seni tuleb olemasolevates oludes ja piirangutes hakkama saada.

Koduõppele jäänud pere tekitab paljudele lisamure, et mida siis mitu korda päevas toiduks teha ja lauale panna. Meil kipub olema küll nii, et pere noorim ehk varateismeline kipub ka söögikordade vahel käima külmkapiust saagimas ja kõht läheb tal sageli tühjaks ka söögikordade vahel. See on päris tüütu, sest lisaks toidukordadele tuleb käepärast hoida ka vahepalasid, mis soovitavalt ei oleks ei küpsis, komm ega kohuke, vaid midagi pisut tervisesõbalikumat.

Üheks selliseks lahenduseks on kookose, datli ja parapähklitega energiapallid. Valmistamiskäik on piinlikult lihtne ehk siis lihtsalt suristad kõik kokku ja veeretad pallikesed valmis. Ja asetad siis kausi või purgi nende pallikestega külmkapi kõrvale, et kui jälle keegi suundub snäkijahile, siis on need kohe silma all ja käepärast.

Neli lihtsat koostisainet – pehmed datlid, kookoshelbed, parapähklid ja ökosidrunid

Selliste energiapallide puhul on plussiks see, et selles lihtsas maiuses on tegelikult arvestatav hulk erinevaid väärtuslikke mineraalaineid. Pähklid ja datlid on, teatavasti, väga toitainetihedad. Ja näiteks parapähkel on suurepärane seleeni allikas, millel on hästi oluline roll kilpnäärme toimimisel. Kaks parapähklit katab päevas seleenivajaduse, seega hoia toidulisanditelt kokku ja pista parem põske või pallikese sisse mõned parapähklid. Datlid on kaaliumirikkad ja sisaldavad päris palju kiudaineid. Lisaks on datlid antioksüdandid, mis kaitsevad keha nii vananemise kui ka põletikuliste protsesside eest. Kookos on samamoodi supertoidu tiitli vääriline ja kuigi tegemist on üsna rasvarikka viljaga, ei tasuks seda peljata. Kookosõlis sisalduvad rasvad on kergesti seeditavad ning kookos ise on väga kõrget toiteväärtusega, kiudaineterikas ja pungil erinevaid vitamiine (eriti B-grupi) ning mineraalaineid.

Kõike seda eelpool mainitut arvesse võttes on kookose-datli pallikeste puhul tegemist tõelise kvaliteetsest energiast pungil maiusega.

Valmistuskäik ongi nii lihtne, et surista lihtsalt kõik kokku ja vormi pallikesed

Kõik vajalikud koostisosad leiad Rimi poest või e-poest, kusjuures kolm neljast koostisosast on saadaval ka mahetoodetena. Eriti oluline on see sidruni puhul, sest sidrunikoort lisades võiks alati kasutada ökosidruneid, millel koorel ei ole mittesoovitavate lisaainete jääke.

Lihtsad datli-kookoshelbe pallid kiireks energialaenguks

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 12 pallikest

Koostisosad

  • 200 g I love Eco pehmeid datleid
  • 100 g I love Eco kookoshelbeid
  • 4-5 Brasiilia ehk parapähklit
  • Veidi mahesidruni mahla ja riivitud koort

Valmistamine

  • Töötle köögikombainis või blenderis kõik koostisosad ühtlaseks.
  • Kui kasutad kuivatatud datleid, peaksid arvestama sellega, et need on kuivemad ning kookoshelbeid tuleks vähem lisada ja datleid tuleks enne mõned tunnid vees leotada. Sidrunit võiks igaüks ka oma maitse järgi lisada.
  • Palle võid viimistleda kookoshelves veeretades.
  • Säilita õhukindlalt.

Praegu tasub Rimist oma oste tehes kasutada Rimi äppi kliendikaardina, sest nii on võimalus võita Apple Airpod´ e. Loosi läheb 10 paari Apple Airpod kõrvaklappe. Rimi äpi kliendikaardina kasutamine tähendab seda, et oma NFC-toega telefon tuleb ostu tegemisel panna kassaterminalile või skaneerida kassakeraanilt QR-kood ja see registreeribki kliendikaardi.

Täpsemat infot kampaania kohta leiad SIIT.

Täpsemat infot Rimi äpi kohta leiad SIIT.

Postitus sündis koostöös Rimiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.