Nonii, nüüd me siis istume taas kõik kodus. Lootused on eelseisval suvel. Äkki saab siis jälle normaalselt elu elada ning sõpradega kokku saada ilma, et eelnevalt peaks läbi arutama viimase nädala kontaktid, (läbi)põdemised ja vaktsineerimised (kusjuures hetkel on see väga kergendav, kui osa seltskonnast on vaktsineeritud. Riskitase kohe tükk maad väiksem).

Sõpradega kokku ei soovitata saada ja reisile ka ei lähe. Ajal, kui reisimine tuleb teadmata tulevikku lükata ja troopikasse naljalt ei satu, aitab reisikihku vaigistada üks maitsev troopilistest viljadest magustoit, kus saavad kokku mango mahedus, laimi hapukus ja kirevilja ergas maguhapukas maitse ja krõmpsuv tekstuur. Süües paned silma kinni, hingad sügavalt sisse ja nagu oleksidki korraks soojas niiskes rohe-rohelises lopsakas vihmametsas.

Selline kreemine toorjuustuvaht on mõnusaks vahepalaks või siis mitmekäigulise toidukorra lõpetamiseks. Kui kirevilja ehk granadilli käepärast ei ole, võid selle lihtsalt ära jätta või siis hoopis näiteks hapuka greibi- või pomeli viljalihaga asendada või siis mangotükke peale sättida. Kookoshelbeid võib ka julgelt viimistlemiseks peale puistata, sest maitsekooslus on igati troopiline.

Troopiline toorjuustukreem mango ja kireviljaga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 2 munakollast
  • 1 dl DanSukkeri tuhksuhkrut
  • 1 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
  • 2-3 sl laimimahla
  • 250 g toorjuustu toasoojana
  • 2 dl 35%-list koort
  • 1 suurem küps mango või 400 g mangopüreed
  • 2 kirevilja ehk granadilli

Valmistamine

  • Tõsta munakollased kaussi, lisa tuhksuhkur ja vanillisuhkur ning vahusta vesivannil kuuma vee kohal kuni saad tulemuseks helekollase ühtlase kreemja vahu. Lisa vahule laimimahl ja sega läbi.
  • Sega toorjuust ühtlaseks kreemjaks ja ühenda siis munakollase-laimivaht ja toorjuust.
  • Vahusta koor ja sega toorjuustu-munakollasekreemiga.
  • Koori ja puhasta mango ning tõsta blenderisse või purustajasse ning töötle ühtlaseks. Kalla mangopüree pokaalidesse või klaasidesse. Sinna peale tõsta toorjuustuvaht ja kõige peale tõsta paar lusikatäit granadilli viljaliha. Tõsta tunniks-paariks jahedesse enne serveerimist.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.