Pannkook ja kodutunne käivad ikka koos. Mõnus pannkookide praadimise lõhn tekitab turvalise tunde ja pühapäevahommikused pannkoogisöömised on need, mis põlistavad positiivsed emotsioonid. Eks ole pea kõikidel pliidi ees toimetajatel oma käe sisse töötatud pannkoogiretseptid, aga vahel tahaks sinna vahele ka pisut vaheldust ja need täistera kaerapannkoogid banaaniga olid meie jaoks meeldivaks üllatuseks nii maitse kui ka valmistamise lihtsuse ning tervisliku koostise tõttu.

Pannkookidest rääkides on oluliselt kohal ka pann, millel need valmis küpsetada. Või no tegelikult on üldse minu jaoks hea pann köögis toimetamise mugavuse üheks võtmekomponendiks. Olen läbinud kõik need faasid, alates sellest, et katsetad ära soodushinnaga müüdavad pannid, mis peatselt sul pliidil kiikuma hakkavad ja mille mittenakkuv kate üsna kiirelt lahkub. Brrr, ei taha enam mõeldagi, et tõenäoliselt osaliselt ka sinu sisemusse. Olles aastate jooksul katsetanud erinevaid panne, on mul välja kujunenud kindlad nõudmised, millele üks hea pann peab vastama ja tavaliselt teen hea panni puhul kordusostu, kui vana panni pensionile saadan.

Üheks oluliseks omaduseks on see, pann peab olema parajalt paks/raske ja hea soojusjuhtivusega. Õige pann soojeneb tänu paksusele küll kauem, aga tänu sellele on temperatuur stabiilne ja seda igas panni nurgas. Ühtlase soojusjuhtivusega pannil on mugav ja turvaline toitu küpsetada ilma, et see kõrbeks või teiselt poolt tooreks jääks. Väga stabiilne ja hea soojushoidvuse ning -juhtivusega on malmist pannid, kuid nendega toimetamine nõuab pisut vilumust ja malm nõuab ka rohkem hoolt, kui tavapann. Malm võib toitu kergelt kinni võtta, eriti, kui valel temperatuuril püüda toitu küpsetada.

Teiseks, mulle meeldivad pannid, millel on mittenakkuv kiht. Tefloni olen ma ammu välja jätnud ja selle asemel hakanud eelistama titaanikattega panne. Sellised pannid käituvad sarnaselt tefloniga, kuid neil võib kasutada ka metallist tööriistu ehk siis pind on kriimustuskindel. Väga mugav ja praktiline! Kes tahab, küpsetab ilma rasvaineta, mina eelistan tavaliselt ikkagi veidike õli või võid lisada, aga tänu mittenakkuvale pinnale ei pea pann rasvainest ujuma.

Lisaks võiks olla panni käepide mugav. Kuna esimene eeldus oli see, et pann peaks olema raske, siis panni tõstmine peaks tänu käepidemele olema mugav. Uskuge või mitte, aga kui oled harjunud mugava käepidemega, siis harjud sellega nii ära, et mitte nii mugavast käepidemest haarates võib see üllatavalt häiriv olla 🙂

Sain katsetamiseks Tefal Unlimited pannid ja tunnistan, et kõik pannile esitatud nõudmised suutis see sari täita.

Mulle katsetamiseks saadetud SEE Tefal Unlimited pann vastas täpselt eelpool mainitud nõudmistele. Mul eelnevalt kasutuses olnud titaankattega pannidele ei jäänud Tefali pann mitte millegi poolest alla ja seepärast oli meeldivaks üllatuseks selle panni hind, mis oli kohati rohkem kui poole võrra soodsam kui minu seni kasutusel olnud sarnaste omadustega pannidel. Tefali toodetele omaselt on ka sellel pannil kuumuse indikaator, mille abil saad aimu, kui pann on õigel kuumusel, et sinna praetav toit peale panna.

Samas sarjas on olemas nii tavalised pannid kui ka vokkpann.

Nüüd aga pannkookide juurde tagasi. Tegemist on pannkookidega, mille tainas ei tule mitte kokku segada, vaid kokku blenderdada. Koostisosadest on pearoll jämedatel täistera kaerahelvestel, mis blenderis ühtlaseks tainaks saavad.

Täistera kaerahelbed, muna, siirup, vesi, banaan, või, sool, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lihtsad, kättesaadavad ja rahakotisõbralikud koostisained.

Sellised pannkoogid on head ka puhuks, kui puuviljavaagnal kössitab mõni õnnetu pruuniks tõmbunud banaan. Üleküpsenud banaan on selles koosluses boonuseks. Muud koostisosad on kõik lihtsad ja kättesaadavad ja need tuleks kõik blenderis ühtlaseks töödelda.

30-60 sekundit suristada ja ongi tainas valmis. Oih, banaan ununes 🙂

Kui tainas on valmis, siis tuleks lihtsalt pannil väikesed pannkoogid valmis praadida. Tänu kaerale on nad pisut rabedamad kui nisujahust pannkoogid ja siin tulebki mängu see, et hea oleks, kui pind oleks mittenakkuv.

Siin on näha, et õli oli pannil minimaalselt, kuid sellegipoolest ei võtnud pann kinni.

Kui armastad vürtsikamat tulemust, võid pannkookidele lisada kaneeli, kardemoni või ka näiteks sidruni- või apelsinikoort. Igati mõnusad kooslused ja maitsed kõik.

Täistera kaerapannkoogid banaaniga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 5 dl täistera jämedaid kaerahelbeid
  • 2,5 dl vett
  • 2 muna
  • 1 üleküpsenud banaan
  • 2 sl agaavisiirupit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Näpuotsaga soola
  • 30 g võid sulatatuna
  • Praadimiseks õli

Valmistamine

  • Tõsta kõik koostisosad blenderisse või köögikombaini purustajasse ning töötle kõik ühtlaseks. Selleks kulub 30-60 sekundit.
  • Kuumuta pann vähese õlikogusega keskmisel kuumusel kuumaks ja tõsta supilusikaga pannile tainast. Prae mõlemalt poolt kuldseks ja tõsta pannilt ära.
  • Serveerides võid lisada moosi, marju, siirupit või muud meelepärast.

Postitus sündis koostöös Tefal pannide maaletoojaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.