Selle pasteediga on nüüd küll selline lugu, et kui eelmise aasta lõpul seda kooslust katsetasin, siis hitipotentsiaali ma ka kohe aimasin. Jõulude ajal poetasin ma sedasama pasteeti jõulupakkidesse ja tagasiside oli ülipositiivne. Samamoodi kadus koju jäänud pasteet oluliselt kiiremini, kui meil muidu pasteetide keskmine kasutuskiirus oleks.

Nippideks selle pasteedi puhul on maheda maitsega kanamaks, parajalt trühvlimaitset ja ohtralt võid. Tegevuskäik on tegelikult üsna lihtne ja liialt kulinaarseid oskusi või teadmisi ei nõua. Trühvlimaitset annab aga pasteedile trühvlipulber, mida tasub otsida näiteks Selveri gurmeetoidu lettidelt, aga ka Kaubamaja Toidumaailmast ja Stockmannist. Mina olen jäänud lootusetult selle toote võrku ja suudan seda pulbrit puistata nii värskele kodusele rukkileivale määritud võile, maitsestada omlette, erinevaid juustu- ja köögiviljatoite ja no näiteks sedasama kanamaksapasteeti. Kusjuures seda trühvlipulbrit jagub üsna pikaks ajaks, sest täiesti tuntava trühvlimaitse saab juba väikese koguse trühvlipulbri lisamisel.

See trühvlipulber on mõnusalt universaalne maitseaine, millega saab paljud toidud luksuslikuks tuunida

Trühvlimaitseline hõrk kanamaksapasteet

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 5

Koostisosad

  • 150 g võid osadeks jaotatuna
  • 1 sibul hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 450 g kanamaksa
  • 2-3 sl Vana Tallinna likööri võid kasutada ka konjakit
  • 1/3 tl trühvlipulbrit
  • soola ja pipart

Valmistamine

  • Puhasta kanamaks kelmetest ja tükelda. Sulata pannil vaiksel kuumusel 50 g võid ja hauta sibulat ja küüslauku või sees kümmekond minutit. Ära pruunista. Vajadusel alanda kuumust, sibul võiks kergelt või sees karamellistuda. Tõsta nüüd veidi kuumust ja lisa pannile tükeldatud kanamaks. Prae läbi, kuni maks on värvi muutnud, kuid väldi liigset kuumutamist. Lisa pannile liköör ja trühvlipulber ja kuumuta läbi. Maitsesta veel soola ja pipraga ning tõsta pannitäis köögikombaini või purustajasse. Lisa sinna ka 100 g tükeldatud võid ja töötle segu ühtlaseks. Kontrolli veel maitseid ja vajadusel lisa soola. Tõsta soojalt purkidesse ja jahuta toatemperatuurini. Säilita jahedas.

Postitus sündis koostöös Deline OÜ-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.