Mõned retseptid või kooslused on nii lihtsad ja igapäevased ja vaatamata sellele, et need sageli meie kodus igapäevamenüüs, ei ole need senini blogisse jõudnud. Üheks selliseks on võiubadest saia/leivakate, mida ikka aeg-ajalt teen. Tegelikult võib seda ka omaette salatina käsitleda ja süüa, aga hästi mõnus jääb see just röstitud saial. Eriti mõnus rustikaalsel hapusaial, mis tuleks enne krõbedaks röstida.

Pearollis on siin saiakattel pontšakad võioad. Need on sellised jahused ja suured oad, millel hästi mahe neutraalne maitse. Mulle meeldib osaliselt need ka kahvliseljaga puruks vajutada, siis on tulemuseks selline mõnus kohati tükiline ja kohati kreemjas määre.

Võiubadest vahemereline saiakate

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 300 g võiube
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 100 g kirsstomateid poolitatuna
  • 0,5 dl vett
  • peotäis oliive tükeldatuna
  • peotäis spinatit
  • veidi suitsutatud paprika pulbrit
  • soola ja pipart
  • oliiviõli

Valmistamine

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel oliiviõli. Hauta küüslauku veidi ja lisa peotäis poolitatud kirsstomateid. Hauta veidi.
  • Lisa nüüd kurnatud võioad ja vesi ja hauta veel, kuni vesi on aurustunud. Maitsesta suitsutatud paprika pulbri, soola ja pipraga.
  • Viimasena lisa tükeldatud oliivid ja spinat. Kuumuta läbi.
  • Maitsesta ja suru kahvliga osa ube katki. Serveeri röstitud saial

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.