See võileib on meil sageli laual ja eriti nüüd suvel, kui kurki saab otse kasvuhoonest. Kiirelt sidruni- või laimimahlas marineeritud kurk koos mädarõikakreemi ja õrnsoolatud lõhefileega on hästi mõnus ja maitsev kombo.
Tulemuseks on toitev hommikuvõileib, kus polaarleivale määritud särtsakale mädarõika-toorjuusukreemile on sätitud kiirmarineeritud kurki ja Viči õrnsoolalõhet. Viimistluseks veel vutimuna ja toitev, maitsev ning ka silmailu pakkuv võileib ongi valmis. Vutimuna keetes soovitan lähtuda väga täpsest keetmise ajast ehk siis parajalt kreemise sisuga vutimuna saad 2 minutit ja 40 sekundit mune keetes. Mina kasutan selleks telefoni taimerit, nii on kõige lihtsam õiges küpsusastmes muna saada. Ja peale keetmist kiirelt ikka külma veega ehmatada ka 🙂 .
Ei midagi keerulist, aga tulemus on selline, mida sobiks ka pidulaual pakkuda.’Ei midagi keerulist, aga tulemus on selline, mida sobiks ka pidulaual pakkuda.
Polaarleib mädarõika-toorjuustuvahu ja soolalõhega
Koostisosad
- 2 polaarleiba soovi korral röstituna
- 100 g toorjuustu
- ½-1 tl riivitud mädarõigast purgist
- 2 lühikest kurki
- 100 g Viči õrnsoolatud lõhefileed õhukeste viiludena
- 2 vutimuna keedetuna
- Sidruni- või laimimahla
- Hakitud tilli
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Alusta esmalt kiirmarineeritud kurkidega. Selleks tõmba kartulikoorijaga kurgist õhukesed ribad. Tõsta kaussi, pigista peale sidruni- või laimimahla, lisa veidi soola ja hakitud tilli. Sega läbi ja jäta maitsestuma.
- Sega toasoe toorjuust mädarõika ja näpuotsatäie soolaga.
- Soovi korral rösti polaarleivad ja jahuta siis. Määri polaarleibadele toorjuustukreemi. Säti sinna peale kiirmarineeritud kurgid ja soolalõheviilud. Viimistle poolitatud vutimuna, hakitud tilli ja paari keeru musta pipraga. Serveeri kohe.
Postitus sündis koostöös Vičiga.
Vasta