Viči on turule tulnud uute põnevate toodetega. Nimelt on Coopi sügavkülmaletist võimalik leida kolme erineva maitsestusega skumbria- või siis teisisõnu makrellifileed. Skumbria ongi makrelli teine nimetus ja näiteks Vahemeremaades nimetatakse sama kala ikkagi makrelliks.

Skumbriafilee jääb väga mõnus grillituna. Lisandiks sobivad erinevad grillitud köögiviljad

Saadaval on kolm erinevat maitset ehk BBQ tšilli, sibulamaitseline ja paprikamaitseline. Toode on hästi kvaliteente juba fileeritud ja jääb valmistades mahlane ja maitsev.

Pakendis on kaks grillimis- või küpsetamisvalmis fileed
Siin on skumbriafileele sätitud seltsi vokitud värvilised köögiviljad

Toode on küpsetamisvalmis ehk siis esmalt tuleks toode rahulikult üles sulatada (soovitavalt eelmisel päeval juba sügavkülmast tavakülmikusse tõsta) ja siis võib seda valmistada kas grillil, pannil, ahjus või kuumaõhufritüüris. Hea on seda näiteks suvisel ajal maakodus või suvilas sügavkülmas hoida. Nii saad lihtsa vaevaga endale kalatoite lubada kui kohalikul kalamehel parasjagu kala ei tule 🙂 Eriti just kuumal ajal võib olla värske kala transportimine keerukas ehk siis on suur oht, et külmakett võib katkeda. Selle kala puhul võid olla kindel, et ta on sügavkülmutatud juba püügikohal ehk siis kala on ülimas värskuses.

Skumbriafilee sobib hästi ka salatitesse sättimiseks. Siin koos röstitud kartuli ja redisega ning munaga. Väga mõnus kalasalat!

Skumbria ehk makrell on rasvane kala ehk siis väga väärtuslik oomega-3 allikas. Oomega-3 on rasvhape, mida kipub meie menüüs nappima ja rasvane kala on kõige lihtsam lahendus, kuidas oomega-3 puudust leevendada.

Niimoodi koos köögiviljadega grillitult saab väga maitsva ja samas ka tervisliku toidukorra endale lubada.

Viči maitsestatud ja sügavkülmutatud skumbria- või makrellifileed on hästi lihtne moodus, kuidas tavapärase liha asemel kala grillida. Lase kalafileel rahulikult külmkapis sulada, tõsta filee umbes tund aega enne grillima hakkamist toatemperatuurile ja grilli siis kuumal grillil mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kala on läbi küpsenud. Võid grillimiseks kasutada grillimisresti. Serveeri koos grillitud köögiviljaassortiiga ja paku juurde kas külma hapukoorekastet või muud meelepärast lisandit. Lihtne ja toimiv. Tervislik ka!

Rohelise kirjaga pakendis on sibulaga maitsestatud skumbriafilee

Grillitud või praetud skumbriat võid edukalt ka salatis kasutada.

Siin on skumbria kombineeritud kokku röstitud kartuli, redise, muna ja salatirohelisega

Salat skumbria, röstitud kartuli ja redise ning munaga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 240 g pakk Viči skrumbriat
  • 2 keedetud muna
  • 300 g noori väikeseid kartuleid poolitatuna
  • 200 g rediseid
  • 3 sl Kreeka jogurtit
  • Sidrunimahla
  • 1 väike küüslauguküüs purustatuna
  • Värsket hakitud tilli
  • Rooma salatit
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Sulata skumbriafilee aeglaselt külmkapis ja prae siis õli sees mõlemalt poolt mõned minutid, kuni filee on kuldne ja läbi küpsenud. Tõsta kõrvale.
  • Tõsta kartulid ja poolitatud redised ahjupannile. Piserda oliiviõliga ja maitsesta soola ja pipraga. Tõsta eelkuumutatud ahju 200-220 kraadi juurde ja rösti 30 minutit, kuni kartulid ja redised on kuldsed ja läbi küpsenud.
  • Kastme valmistamise jaoks sega 2 sl oliivõli, jogurt, sidrunimahl, purustatud küüslauk, hakitud till ja sool-pipar.
  • Tõsta kartul ja redist ahjust, lase veidi jahtuda. Rebi salat väiksemaks ja tõsta kaussi. Kalla peale salatikaste ja sega läbi. Jaota taldrikutele ning lisa röstitud kartul ja redis ning väiksemateks tükkideks rebitud kala. Koori muna, poolita ja lisa ka see salatile.
  • Puista peale veel täiendavalt värsket tilli ja lisa paar keerdu värskelt jahvatatud musta pipart.
Kuldseks röstitud kartul ja redis, skumbriafilee ja parajalt kreemise rebuga muna. No viib keele alla küll!

Väga mõnus jääb skumbriafilee ka siis, kui seda serveerida koos kergelt läbi vokitud köögiviljadega. Siia juurde sobitasin paprikaga skumbriafilee.

Köögiviljadest võid kasutada kõiki hooajalisi vilju ja neid ise oma soovide ja äranägemise järgi pannile kombineerida.

Viči paprikaga maitsestatud skumbriafileele valmista lisandiks värviline köögiviljavokk. Skumbriafileed ennast maitsestada ei ole vaja, sest filee on juba paprikadekooriga maitsestatud. Skumbriafilee võid teha kas ahjus, grillil, pannil või kuumaõhufritüüris.

Köögiviljade vokkimiseks tükelda punast sibulat, porgandit, suhkuherneid, sparglit, paprikat ja suvikõrvitsaid. Voki kuumal pannil õli sees mõni minut ja maitsesta siis sojakastme ja tibakese seesamiõliga. Vajadusel lisa ka veidi soola. Serveerides puista peale seesamiseemneid ja värskeid ürte. Serveerides tõsta taldrikule skumbriafilee ja lisa paras portsjon vokitud köögivilju.

BBQ-tšilli maitsestusega skumbriafilee valmis grillil ja sinna sai seltsi sätitud grillitud fenkolit, tomatit ja noort kapsast.

Viči sügavkülmutatud ja maitsestatud skumbriafilee kannatab hästi ka grillile panna. Tänu sellele, et kala on nahaga, ei lagune see ka grillil liiga kergelt ära. Kalale lisaks tõsta grillile ka õli piserdatud ja soolaga maitsestatud noort kapsast, fenkolit ehk apteegitilli ja kirsstomateid. Nendest grillitud köögiviljadest saad kalale maitsva köögiviljalisandi valmistada. Juurde võid pakkuda külma hapukoore- või kodujuustukastet ja väga maitsev ning tervislik taldrikutäis ongi valmis.

Loodetavasti leiavad Viči maitsestatud skumbria- või makrellifileed oma koha ka eestlaste toidulaual. Valmistamise mugavus ja lihtsus muudavad selle kasutamise väga mugavaks ja maitsevalik on ka piisav, et igaüks endale lemmiku leiab.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.