Selleaastane pisut hullumeelne õunasaak viib kõik küpsetiste mõtted õunakookidele. Minu vanavanaema armastas ikka öelda, et jumal õnnistagu, aga pidagu piiri. Tundub, et see päikeseline ja soe suvi on mingid piirid maha võtnud ja isegi meie vana õunaaed on pisut hulluks läinud. Vaatan hinge kinni pidades, et need vanad ja väärikad puud selle saagi all ikka vastu peaksid. Õunapuudust ei ole karta, pigem uputab nii, et ei jõua ära korjata ega õnnestu ka laiali jagada, sest kõigil kipub uputama.

Ega siis ei olegi ime, et kui sügavkülmas ootamas SEE Härmavilja kaunis uues pakendis võiga pärmi-lehttaigen, siis esimene mõte liikus kohe ühe mahlase õunastruudli peale. Olen juba aastaid ja võimalusel alati eelistanud võiga tainaid. See maitse on lihtsalt nii palju parem ja seepärast on hea meel tõdeda, et väga mõnusa kihiliseks küpseva struktuuriga ja loomulikult päris võiga uus toode on taas küpsetamist lihtsamaks tegemas.

Pakendis on kaks tainaplaati, millest saab mugavalt selle struudli põhja ja katte teha. Tainas küpseb nii mõnusalt krõbedaks ja kihiliseks. Vahele säti lihtsalt pannil või sees pehmemaks hautatud  kergelt karamellistatud kaneelised õunad ja nii lihtne see tegu ongi. Juurde paku kas vanillijäätist või vanillikastet ja õunahooaeg ongi jälle stiilselt väärindatud. Ja pere mõmiseb rahulolust 😊

Esmalt hauta õunad pannil või, suhkru ja kaneeliga läbi.
Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks.
Tõsta teine tainaplaat sinna peale ja suru kahvliga ääred kinni.
Lõika terava noaga taina sisse mõned sälgud, et küpsemise ajal aur välja pääseks.
Küpseta kuldseks.

Mahlane õunastruudel võiga pärmi-lehttainaga

Aeg kokku 35 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 1 pakk ehk 400 g Härmavilja võiga pärmi-lehttainast
  • 30 g võid
  • 3-4 õuna
  • 1 tl kaneeli
  • 50 ml pruuni suhkrut
  • Sidrunimahl
  • 1 muna
  • 2 sl kristallsuhkrut

Valmistamine

  • Valmista õunad. Koori ja viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Sulata pannil keskmisel kuumusel või. Lisa suhkur ja sega läbi. Tõsta pannile õunad ja kuumuta neid mõned minutid. Lisa ka kaneel ja piserda pannitäit sidrunimahlaga. Hauta veel mõned minutid, kui õunad on pehmed ja kergelt karamellistunud. Tõsta pannilt ära ja jahuta õunad.
  • Rulli jahusel pinnal mõlemad tainaplaadid õhemaks ja ühesuuruseks ristkülikuks. Tõsta alumine tainaplaat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota õunad sinna tainaplaadile nii, et ääred jäävad tühjaks. Tõsta peale teine tainatükk. Vajuta kahvliga ääred kinni ja lõika ülemisele tainaplaadile 4-5 sisselõiget. Klopi muna vähese veega lahti ja pintselda ülemist tainaplaati munaseguga. Puista üle kristallsuhkruga.
  • Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ca 20 minutiks või seni, kuni õunastruudel on kuldne ja küps.
  • Naudi vanillikastme või vanillijäätisega.

Postitus sündis koostöös Härmaviljaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.