See on nüüd üks teistmoodi, aga väga mõnusa maitsekooslusega variant heeringasalatist. Kui kartul on heeringasalatis sage külaline, siis rammusa heeringafileega kombineeritud veel päikesekuivatatud tomateid, kappareid, minikurke, krõmpsuvat sellerit ning oliive. Kokku seob need maitsed sinepine vinegrettkaste, kuhu lisatud ka veidi mett.
Tuleb tunnistada, et selline maitsekombo töötab meile nii tavapärase heeringaga kombineeritult suurepäraselt pakkudes nii üllatust kui ka maitsenaudingut. Kooslus sobib nii argiõhtu lõunaks või õhtusöögiks, aga miks mitte ka pidulauale tõsta ja külalisi pisut teistmoodi salatiga üllatada. Koostisaineid võid oma maitse järgi ka veidi kohandada. Kui sulle seller ei meeldi, jäta see lihtsalt välja. Samamoodi võid aga lisada näiteks fenkolit ehk apteegitilli, mis kalatoitudega ka väga mõnusaid kooslusi moodustab. Kui tahad eriti üllatavat kooslust, lisa salatisse veidi toorest hapukapsast. Üllatusmoment on garanteeritud. Hästi sobib siia kooslusesse kindlasti ka keedetud peet.
Vahemereline heeringasalat päikesekuivatatud tomati ja kartuliga
Koostisosad
- 240 g Viči traditsioonilist heeringafileed tükeldatuna
- 2 keskmise suurusega keedetud kartulit tükeldatuna
- 150 g päikesekuivatatud tomateis tükeldatuna
- 2 šalott- või punast sibulat poolratastena
- 150 g marineeritud minikurke tükeldatuna
- 1-2 sellerivart tükeldatuna
- 100 g rohelisi oliive suured oliivid väiksemaks tükeldatuna
- Hakitud värsket peterselli
Salatikaste:
- 1 tl teralist Dijoni sinepit
- 1-2 tl vedelat mett
- Poole sidruni mahl
- 50 ml oliiviõli
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Tõsta tükeldatud salati ained kaussi. Sega kokku salatikastme ained ja kalla tükeldatud salatikomponentidele. Sega läbi ja kontrolli maitseid. Võid jätta veidikeseks jahedasse seisma, et maitsed ühtlustuksid. Serveeri kas eelroana või iseseisva salatina.
Postitus sündis koostöös Vičiga.
Vasta